Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Visste inte att hon var gravid – födde tvillingar

Foto: KENNEDY NEWS AND MEDIA
Foto: KENNEDY NEWS AND MEDIA

När 21-åriga Beth Bamford fick ont i magen tänkte hon att hon bara behövde besöka toaletten. Men väl där fick hon världens överraskning – två gånger.

– Efter den första bebisen sa de till mig att jag var tvungen att få ut moderkakan. Jag krystade igen och en till bebis kom ut, säger Beth.

Beth Bamford, 21, från Staffordshire i Storbritannien, säger att det inte fanns några tecken som tydde på att hon var gravid. Men i februari födde hon tvillingar –– hemma i badrummet, skriver Daily Mail.

21-åringen, som sedan tidigare är mamma till barnen Alivia, 2 och Elsa-Mae, 3, berättar att hon fortfarande hade mens och inte alls kunde misstänka att den småskaliga viktuppgången berodde på något annat än hennes diet. 

Trodde att hon behövde besöka toaletten

Medan pojkvännen Andy Morris, 22, låg och sov fick Beth kraftiga magsmärtor– som senare visade sig vara värkar. 

– Jag låg i sängen med min partner och började få ont. Jag sa inget till honom utan gick ner för att dricka ett glas vatten. När smärtan förvärrades tänkte jag att jag behövde gå på toaletten, säger Beth. 

När Beth till slut insåg vad som hände ringde hon räddningstjänsten, som guidade henne genom födseln. 

– Jag satt fortfarande på toaletten när jag födde. Jag hade inte ens tid att känna något eftersom allt gick så fort, säger hon.


LÄS ÄVEN: 15-åring deltog i sprittest – hittades död i sin säng 


Skulle krysta ut moderkakan – födde ett till barn

När sjukvårdspersonalen över telefon uppmanade Beth att krysta ut moderkakan fick hon en ny överraskning. Det visade sig att hon hade varit gravid med tvillingar.

– Efter den första bebisen sa de till mig att jag var tvungen att få ut moderkakan. Jag krystade igen och en till bebis kom ut. Det var en chock.

Foto: KENNEDY NEWS AND MEDIA

Det andra barnet andades inte, eftersom det föddes med rumpan nedåt – så kallad sätesbjudning. Beth lyckades väcka sin partner, som sov under hela förlossningen.

– Ingen svarade när jag skrek och jag kunde inte väcka min partner eftersom jag satt på golvet med två bebisar. Till slut vaknade Andy och kom in i badrummet. Han bara tittade på mig, säger Beth.

Hon berättar att pojkvännen sprang in till sin mamma och sa att ”Beth har två bebisar i badrummet”.

– Hans mamma trodde att han hade blivit galen, hon vet ju att vi redan har två barn.

”Det fanns inga tecken på att jag var gravid”

Till slut anlände ambulansen och personalen frågade Beth hur långt gången hon var.

– De trodde att jag visste det. Jag sa att jag varken visste att jag var gravid eller att jag skulle få tvillingar, men ingen trodde mig.

Men trots att såväl sjukvårdspersonalen som Andy hade svårt att tro att Beth inte visste något, berättar hon att hon inte hade haft någon aning.

Foto: KENNEDY NEWS AND MEDIA

– Jag levde som vanligt. Jobbade, lyfte tunga saker. Det fanns inga tecken på att jag var gravid, jag hade till och med mens.

Den nyblivna fyrabarnsmamman fördes till sjukhus tillsammans med de nyfödda tvåäggstvillingarna Willow och Freya. Efter en vecka på sjukhuset fick de åka hem igen. 

– Jag har haft tur. Det hade kunnat sluta mycket värre, säger Beth. 

Från tvåbarnsmamma till fyrabarnsmamma

Hon menar att det är en stor omställning att gå från två barn till fyra – men att hon och pappan får mycket stöd från vänner och familj.

– Det är lite läskigt att gå från två till fyra, men jag har fått så mycket stöd. Jag har inte behövt gå och köpa någonting – mina nära och kära gick och köpte kläder och sådant till dem.

Fyrabarnsmamman säger att det nya livet med småttingarna är tufft – men att hon känner sig lyckligt lottad.