Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vi är aldrig ”bara” sjuksköterskor – nu hyllas hennes brev av kolleger över hela världen

”Du är ju bara en sjuksköterska!”

38-åriga Caitlin hade hört de där orden allt för många gånger. Så ofta att hon inte brydde sig längre. Men när de kom från en barndomsvän fick hon nog.

Läs hennes otroliga svar på Facebook, till väninnan och alla andra som säger: ”bara en sjuksköterska”.

Trebarnsmamman Caitlin Brassington, 38, från Toowoomba, öster om Brisbane i Australien, var på väg hem från jobbet när hon stannade i affären för att handla lite mjölk, skriver brittiska Metro.

Hon hade sin sjuksköterskeuniform på sig och såg väl ut som man gör när man jobbat skift. Inte så glamourös, alltså.

Då stötte hon ihop med en person hon inte träffat på många år. En bekant från förr som aldrig sett Caitlin i hennes sjukhuskläder.

– Jaha, så du är bara en sjuksköterska, sa barndomsvännen utan att tänka på hur hårt orden slog.

Så Caitlin åkte hem och skrev ett gripande svar på Facebook. Om att vara ”bara en sjuksköterska”. Ett inlägg som gillats av nästan 6 000 personer, delats av 1 000 och kommenterats av lika många.

 1. "Bara en sjuksköterska". Läs Caitlins gripande inlägg här

  Så här skriver Caitlin i sitt inlägg:

  ”Jag var på väg hem i min uniform efter ett hektiskt pass. På vägen stannade jag för att köpa lite mjölk. Då träffade jag en bekant. Hon hade aldrig sett mig i uniform och förklarade att hon aldrig förstått att jag var 'bara en sjuksköterska'.
  Wow. Jag har hört de där orden hur ofta som helst under mina 18 år som sjuksyster, men i dag träffade de mig. Är jag 'bara en sjuksköterska'?
  Jag har hjälpt barn till världen, där många behövde hjälp att kunna ta sitt första andetag. Och ändå är jag 'bara en sjuksköterska'.
  Jag har hållit patienters händer och sett till att de haft kvar sin värdighet under sina sista andetag. Ändå är jag 'bara en sjuksköterska'.
  Jag har utfört hjärt-lungräddning på patienter och sett dem komma tillbaka till livet och ändå är jag 'bara en sjuksköterska'.
  Jag är läkarnas ögon, öron och händer och kan bedöma, behandla och hantera din sjukdom, och ändå är jag 'bara en sjuksköterska'.
  Jag kan bedöma ett nyfött barns lungor och avgöra vad som är fel och vad som måste göras för att barnet ska andas. Men jag är 'bara en sjuksköterska'.
  Jag utbildar patienter, vårdare och nya sjuksköterskor, och, jo, jag är 'bara en sjuksköterska'.
  Jag kommer att jobba när de flesta är lediga, på jul, mina barns födelsedagar och andra högtidsdagar för att kunna ta hand om dina nära och kära. Men ändå är jag 'bara en sjuksköterska'.
  Jag ka ta ett blodprov, sätta ett dropp och sy ett sår. Men jag är ju 'bara en sjuksköterska'.
  Jag kan hantera ett hjärtstillestånd, vare sig det är på ett nyfött barn eller på en vuxen, men jag är ändå 'bara en sjuksköterska'.
  Jag kan avgöra hur stor dos adrenalin eller andra livräddande mediciner ditt barn behöver, bara genom att veta vikten. Men, jag är ju 'bara en sjuksköterska'.
  Jag har all den erfarenhet och utbildning som krävs för att rädda liv. Men...
  Jag är 'bara en sjuksköterska.'”

 2. Se en intervju med Caitlin från australiska ABC