Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Städfirma erbjuder gratis hjälp för alla kvinnor som behandlas för cancer

Med 1 200 frivilliga är de en kraft att räkna med.

Den ideella organisationen Cleaning for a reason hjälper kvinnor med cancer på hemmaplan.

Idéen fick grundaren Debbie Sardone i Texas efter ett hjärtskärande samtal med en sjuk kvinna.

 1. Cleaning for a reason har drivit sin verksamhet i Texas i USA i tio år nu. Det startade när grundaren Debbie Sardone arbetade på en städfirma och hon fick ett samtal från en kvinna med cancer, skriver engelska Metro.

  Det var en kund som tackade nej till städhjälp, hon hade inte råd eftersom cancerbehandlingen och inkomstbortfallet var för stort. Något Debbie tog med sig när hon startade eget.

  Målet med Cleaning for a reason är att avlasta och se till att dessa kvinnor inte behöver bekymra sig över om deras hem är städade. De ska helt kunna fokusera sig på att bli friska. Och vi hjälper dem helt gratis.

  – Ingen kvinna som genomgår cancerbehandling ska behöva avstå att få hjälp. Och de ska få den gratis, förklarar Debbie Sardone i Metro.

  Men det är inte Debbie som städar åt alla.

  Sedan starten 2006 har Debbie Sardone uppmanat andra städföretag att hjälpa till. Och resultatet har varit fantastiskt. Fram till i dag har 19 500 kvinnor fått hjälp av en frivillig-stab på 1 200 personer. 2. Se en presentation av Cleaning for a reason här


 3. Hon öppnade sin salong – bjöd alla stadens hemlösa på en klippning

  Klicka här för att läsa om klippen.