Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mark brukade hata poliser – när hans syster dog träffade han mannen som förändrade allt

Mark E. Ross hade precis fått reda på att hans syster omkommit i en bilolycka. Kort därpå satt han i bilen på väg hem till Detroit från Ohio, skriver Fox

Han stannades efter att ha kört för fort. Men mötet med polismannen kom ändå att förändra hans syn på ordningsmakten. 

Klockan var tre på natten när Mark E. Ross fick samtalet om att systern omkommit. Han satte sig i bilen men stannades snart av polisen, berättar han i ett Facebookinlägg. 

Bilen bärgades bort och det visade sig även att Mark sedan tidigare var efterlyst för en mindre företeelse i Wayne county, Ohio. Då han var en bit därifrån var det ingen från rättsväsendet i Wayne county som ville lägga resurser på att hämta honom. 

Gråtandes stod han kvar, utan bil, med polisen som stannat honom. Mark, som skriver att han verkligen inte gillar poliser, berättar själv: 

”Jag förklarade för polismannen att min syster dött och att jag behövde komma hem till min mamma så snabbt som möjligt. Han sträcker sig då fram och börjar be för mig och min familj. Han erbjöd mig skjuts i 16 mil mot Detroit för att de hade bärgat min bil. Alla vet hur mycket jag ogillar poliser men jag är verkligen tacksam för den här mannen. Han gav mig hopp.”

  1. Inlägget, där Mark postat en bild på sig själv och polismannen, har fått stor sedan det postades i söndags. Över 80 000 användare har delat texten och i kommentarsfältet är det många som beklagar sorgen.