Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon körde förbi samma man varje dag i tre år: Det förändrade Victors liv

Det tog ett tag innan kvinnan såg honom.

Den hemlöse mannen som stod i samma vägkorsning. Han som tittade sig omkring som om han väntade på någon.

Efter tre år bestämde hon sig att stanna och prata med honom. Det skulle förändra båda deras liv, skriver Elite Daily.

Ginger Sprouse passerade mannen varje dag på väg till och från jobbet i Texas. Hon hade sett honom där i nästan tre år när hon bestämde sig för att stanna och prata med honom.

Vem var han? Vad gjorde han där? Svaren hon fick var inte dem hon hade förväntat sig.

Det visade sig att Victor Hubbard var 32 år och led av mental ohälsa.

 1. Men det som grep henne djupast var hur han hade hamnat där och varför han inte ville gå därifrån. Han blev nämligen lämnad där av sin mamma, nästan tio år tidigare.

  Dumpad, alltså. Som en påse sopor ingen vill ta ansvar för.

  Victor hade stannat kvar, i förhoppningen att mamman skulle komma tillbaka. Att hon bara hade åkt iväg en stund för att sedan hämta honom igen.

 2. – Han var så otroligt rar. Han bad inte om något, han ville inget. Han var bara upprymd att jag hade stannat och börjat prata med honom, sa Ginger Sprouse till NBC.

  Ginger bestämde sig för att träffa Victor regelbundet. Med tiden hade hon tänkt ut en plan för hur hon och hennes familj bäst skulle kunna rädda Victor till ett värdigt liv.

  Under tiden startade hon en Gofundme-sida för att samla in pengar till kläder och medicin åt Victor, samt Facebooksidan "This is Victor".

 3. Uppmärksamheten på nätet lokalt nådde fram till Victors mamma som bara bodde några kilometer bort. Victors mamma var inte road över den uppmärksamhet som hennes övergivna son fått.

  – Victor är vuxen och vi kan inte bestämma var han ska bo. Men vi är övertygade att han kommer att göra ett klokt val och inte flytta hem till sin mamma som varken vill eller har förmågan att hjälpa honom, sade Ginger tv-programmet Today på NBC.

 4. Så för att undvika en ytterligare katastrof bestämde sig familjen att låta Victor flytta in hemma hos Gingers familj. Men hjälpen slutade inte där, för Victor fick först en egen del av trädgården att ta hand om, sedan jobb i Gingers företag Art of the Meal.

  Victor har nu bott hemma hos Ginger i tre veckor. Och hon förstår att det är ett åtagande som aldrig tar slut:

  – Vi kan inte bara tvätta av honom och skicka iväg honom med orden: "flyg, lilla fågel". Det här är ett åtagande för livet, säger Ginger.

  – Vi tvingades att fatta ett beslut. Är han verkligen en del av vår familj? Menar vi allvar när vi säger att han kommer att vara en del av våra liv för alltid om han vill? Och vi svarade: "Ja, han är en del av våra liv".

 5. Se tv-klippet från Today