Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är hjälten som offrade sitt liv för att rädda hundratals från IS-terroristen

När en självmordsbombare försökte döda hundratals offrade Adel Termos sitt liv för att rädda oskyldiga liv, enligt The Guardian.

Nu hyllas han över hela världen för sin hjälteinsats.

"Många familjer är skyldiga honom sina liv", skriver en bloggerska.

Det var i Bourj al-Barajneh, Beirut, som Adel Termos gick omkring på en marknad med sin dotter i torsdags. Plötsligt hörde han en smäll – en bomb detonerades i närheten. Kaos bröt ut.

Sedan såg han hur ännu en självmordsbombare gjorde sig redo för att attackera en folkmassa utanför en moské. Då fattade han det ödersdigra beslutet att tackla personen.

Bomben sprängdes. Adel Termos miste sitt liv.

Men offret var inte förgäves – hans hjältemod och osjälviska beslut att brotta ner självmordsbombaren kan ha räddat kanske hundratals liv, enligt The Guardian.

– De är människor utan samvete. Hoppas de utsätts för värre saker än det som hänt oss, säger Nazmiyeh Tarif, Adels kusin.

Bloggerskan och fysikern Elie Fares bor i Beirut och har skrivit om händelsen, enligt Pri.

"Han tacklade honom till marken, vilket fick den andra självmordsbombaren att sprängas. Många, många familjer, antagligen hundratals, är skyldiga honom sina liv", skriver hon.

IS har tagit på sig ansvaret för dådet som dödade 45 personer. Över 200 ska ha skadats. Adels dotters tillstånd är oklart, men bilder tyder på att hon är vid liv, enligt Pri.

  1. Nu hyllas Adel Termos över hela världen för sitt hjältemod  2. Så hedras offren efter terrorattacken i Paris


Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!