Vägrade sluta fisa ombord – då nödlandade planet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ett flygplan behövde nödlanda då kalabalik bröt ut.
Foto: JUPITERIMAGES / SHUTTERSTOCK
Anledningen bakom bråket? En man kunde inte sluta släppa sig.
Foto: JUPITERIMAGES / WWW.JUPITERIMAGES.COM PHOTOS.COM

Flygningen från Dubai till Amsterdam var sannerligen en skitresa.

När en man med dålig mage vägrade sluta prutta uppstod kalabalik på planet, som behövde nödlanda i Österrike.

Nu har fyra personer blivit portade från att flyga med Transavia – varav en uppger att hon blivit orättvist behandlad.

På väg från Dubai till Amsterdam vägrade en man att sluta prutta – något som skulle ge oanade konsekvenser, skriver brittiska Metro.

Nora Lachhab, 25, en juridikstudent från Rotterdam, blev ögon- och näsvittne till den stinkande flygningen, och kan nu berätta om orättvis behandling från flygbolaget Transavia.

Nödlandade i Österrike

Det var i början av februari som två holländare ska ha blivit placerade intill en man med rejäla magproblem ombord på flygplanet. Provocerade av stanken, ska holländarna bett mannen att sluta pruta.

Det kunde mannen dock inte gå med på – som fullföljde sina vindutsläpp, varpå  handgemäng ska ha uppstått och kalabalik brutit ut.

Där ska kaptenen ha fått nog, och låtit ett utrop varna passagerarna från att upprätthålla kaoset. När ingen lyssnade nödlandade piloten i Wien, Österrike, och polis kunde borda planet.

Flygplanet nödlandade i österrikiska Wien.
Foto: SHUTTERSTOCK

Orättvis behandling

Väl ombord omhändertog de såväl pruttaren och trubbelmakarna, som Nora Lacchab och hennes syster, som hade varit på semester i Dubai över helgen. Trots det menar Nora att hon inte haft något att göra med incidenten.

– Vi har ingen aning vilka dessa pojkar var. Vi hade bara otur nog att sitta i samma rad, och vi gjorde ingenting. Allt jag kommer säga är att besättningen ombord var rejält provokativa och upprörande, säger hon till den holländska tidningen De Telegraaf.

Alla fyra passagerare har blivit frisläppta, men Transavia har nu förbjudit dem från att resa med bolaget i framtiden. De menar att att Nora och hennes syster även de varit inblandade i bråket.

– Vår besättning måste kunna garantera en säker flygning. När passagerare beter sig riskfyllt, inbryter personalen genast. Det är de tränade för.