Kvinnan röntgades – tillsammans med sina saker.Kvinnan röntgades – tillsammans med sina saker.
Kvinnan röntgades – tillsammans med sina saker.
Hon vägrade ge ifrån sig väskan. Foto: ColourboxHon vägrade ge ifrån sig väskan. Foto: Colourbox
Hon vägrade ge ifrån sig väskan. Foto: Colourbox

Vägrade släppa väskan i säkerhetskontrollen

Publicerad

När den här kvinnan ombads placera sin handväska på rullbandet gjorde hon något som fick alla att häpna. 

Hon ville absolut inte skiljas från sin väska – och valde att själv röntgas på rullbandet.

En kvinna i södra Kina fick hela tågstationen att tappa hakan när hon klättrade in i röntgenmaskinen, skriver Mirror.

Kvinnan ville absolut inte riskera att tappa bort sin värdefulla väska – och hon litade inte ens på att säkerhetspersonalen kunde garantera att hon skulle återfå den. 

 

LÄS MER: Fem galna saker folk försökte ta med på flyget i juli 

 

Vägrade skiljas från väskan

Hon uppges ha lagt sina större resväskor på bandet, men höll sin handväska under armen medan hon gick igenom säkerhetskontrollen.

Inte alla vågar lämna sina saker hos personalen, tydligen.Foto: Colourbox

När personalen bad henne placera även handväskan på bandet vägrade hon – hon ville absolut inte skiljas från väskan. 

Otroliga bilder från röntgenmaskinen visar hur kvinnan, vars identitet är okänd, står på alla fyra på rullbandet tillsammans med sina saker. 

 

LÄS MER: Här är flygplatsen där kvinnor har egna köer 

 

Kvinnan röntgades tillsammans med sakerna.

Alla tappade hakan

Säkerhetspersonalen, som var helt förbluffad av kvinnan, såg på medan hon steg av bandet, samlade ihop sina väskor och gick i väg till tåget. 

Ingen vet vad kvinnan hade i väskan – men det är troligt att hon bar med sig sedelbuntar, en vanlig gåva som ges vid det kinesiska nyårsfirandet, som i år äger rum den 16 februari. 

Personalen har sedan händelsen avrått passagerare från att åka igenom röntgenmaskinen, eftersom den avger strålning som kan vara farlig.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag