"Inget är fel, det är bara svårt" skriver tvåbarnsmamman Bunmi i ett inlägg i sociala medier. Foto: Montage"Inget är fel, det är bara svårt" skriver tvåbarnsmamman Bunmi i ett inlägg i sociala medier. Foto: Montage
"Inget är fel, det är bara svårt" skriver tvåbarnsmamman Bunmi i ett inlägg i sociala medier. Foto: Montage
En av Bunmi Laditans tweets. Foto: TwitterEn av Bunmi Laditans tweets. Foto: Twitter
En av Bunmi Laditans tweets. Foto: Twitter

Trebarnsmammans ärliga berättelse hyllas

Publicerad

"Inget är fel, det är bara svårt". 

Så skriver trebarnsmamman Bunmi i ett hyllat inlägg i sociala medier där hon uppmanar mammor och pappor att inte vara för hårda mot sig själva.

Bunmi Laditan, 33, driver bloggen "Confessions of a Domestic Failiure" där hon skriver om sin vardag som mamma till tre barn, skriver Babble.

Nyligen skrev hon ett inlägg på Facebook som fick stor spridning. Inlägget börjar med orden: "Inget är fel, det är bara svårt" – som går som ett mantra genom texten och hennes vardag.

"'Det här är outhärdligt', tänker jag när jag hör mina barn tjafsa med varandra. Det är inte ens morgon, men de är vakna och deras arga röster angriper mig när jag försöker sova", skriver Bunmi.

Foto: Facebook

Trebarnsmamman beskriver en vanlig morgon som en kamp – att få på barnen alla sockor och kläder och äta sin frukost.

"Min yngsta kan inte sluta titta på tv. Han har äntligen börjat äta nu – så klart. Han får ta med sig mackan. Min äldsta är orolig för ett prov som jag hjälpt henne att plugga inför. Min mellersta är sur för att hon är den mellersta", skriver hon.

"Tar på mig minlånga jacka över min pyjamas"

Bunmi beskriver det som en evighet innan de äntligen är på väg från hemmet.

"Jag tar på mig min långa jacka över min pyjamas, inspekterar snabbt barnen för att se till att de ser ut att komma från ett hem med en mamma som har tid och energi. Nära nog. Inget är fel, det är bara svårt", skriver hon.

I sociala medier har Bunmi mötts av ett stort stöd från andra föräldrar som känner igen sig och är tacksamma över att få höra att de inte är ensamma.

"Fan, nu fick du mig att börja gråta igen" skriver en mamma i kommentarsfältet.

"Vänta bara tills de blir 16 år"

En annan person skriver att Bunmi har ännu tuffare tider framför sig:

"Vänta bara tills de blir 16 år och upptäcker alkohol och droger. DET är tufft. Jag älskar min son, men ibland känner jag mig som ett misslyckande för att han tar så dåliga beslut." 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag