Foto: Polisens bild
 Foto: Polisens bild

Tre män höll 14-åring gisslan – tvingade henne att arbeta som prostituerad

Publicerad

Döms på flera punkter efter den omtalade kidnappningen.

Tre unga män från Coventry, Storbritannien, kidnappade och höll en 14-årig flicka gisslan under fem dagar – och tvingade henne att ha sex med runt 20 olika personer.

Flickan kontrollerades under drogpåverkan och hennes kropp såldes via en annonssida för prostituerade, rapporterar Metro.

Långa straff att vänta

De tre männen – Jake Cairns, Brandon Sharples och Jack McInally – riskerar långa fängelsestraff för att ha tvingat de minderåriga flicka till prostitution sommaren 2015.

Trion ska även ha tagit väldigt explicita bilder på flickan och lagt upp på nätet, vilket är en åtalspunkt i sig i fallet. En detalj som avslöjade dem var att en av männen använda sina egna kontaktdetaljer, samt bankkonto, för att betala för annonserna, skriver Independent.

Efter fem dagar i fångenskap ska den 14-åriga flickan, klädd i bara underkäder, ha lyckats rymma genom ett badrumsfönster.

"Rovdjur"

Flickan hyllas för sitt mod av barnrättsorganisationen NSPCC.

"Dessa rovdjur riktade in sig på en utsatt tjej och utsatte henne för otänkbara övergrepp i händerna av flera män", skriver NSPCC, enligt Independent.

Nu döms de till sexuellt utnyttjande av minderårig, även om straffet inte är helt fastställt än.

Fler detaljer om det hela, och vad som verkligen hände under de fem dagarna i lägenheten, är säkert att vänta framöver.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag