Här närmar han sig marken. Foto: Expressen TVHär närmar han sig marken. Foto: Expressen TV
Här närmar han sig marken. Foto: Expressen TV
George dundrar in i trädet med våldsam kraft. Foto: Expressen TVGeorge dundrar in i trädet med våldsam kraft. Foto: Expressen TV
George dundrar in i trädet med våldsam kraft. Foto: Expressen TV

Tomtens kraschlandning fångas på film

Publicerad

Barnen tvingades bevittna en kraschlandning från helvetet när jultomten förlorade kontrollen över fallskärmen – och dundrade in i ett träd.

Nu har han dragit i gång en insamling för att kunna betala sjukhusnotan.

George Krokus hade klätt ut sig till jultomte och planerade att göra en spektakulär entré på ett välgörenhetsevent i Florida. I rasande fart närmade han sig stranden med fallskärm – men tappade plötsligt kontrollen.

George dundrar in i trädet med våldsam kraft.Foto: Expressen TV

Barnens fasansfulla mardröm

Den amerikanska mannen dundrade rakt in i ett träd och kastades likt en trasdocka ner mot marken. Förväntan och spänning byttes mot skräckfylld fasa för barnen på plats – som tvingades bevittna den vingbrutna jultomten rasa ner i sanddynorna.

Här närmar han sig marken.Foto: Expressen TV

George fördes till sjukhus med ett brutet ben, och har nu dragit i gång en insamling för att kunna betala för sjukhusnotan på drygt 100 000 svenska kronor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag