Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tom Cruise gjorde det galna stuntet 106 gånger

Under inspelningen av ”Mission: Impossible – Fallout” bröt han till och med ett ben.
Foto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN

Tom Cruise tvekar inte på att utsätta sig själv för livsfara under inspelningarna av ”Mission: Impossible”.

I ett chockerande klipp från den senaste filmen hoppar han ut från ett flygplan – hela 106 gånger – allt för den perfekta tagningen!

– I dessa filmer handlar det om vad vi kan göra som är fysiskt möjligt, utan att faktiskt döda Tom, säger regissören Christopher McQuarrie.

'

Skådespelaren Tom Cruise, 55, har haft en lång karriär och spelat många roller. Men kanske är actionhjälten Ethan Hunt från ”Mission: Impossible”-serien den mest kända. 

Den 3 augusti har filmen ”Mission: Impossible – Fallout” svensk biopremiär – och filmen gör verkligen skäl för sitt namn. Under inspelningen behövde nämligen Cruise falla ut från ett flygplan, hela 106 gånger!


LÄS MER: Tom Cruise avslöjar detaljer om nya Top Gun 


Actionskådisen tvekar aldrig på att utföra sina stunt själv, men den här gången tog han det verkligen långt. Bilder från inspelningen visar upp det makalösa stuntet, där Cruise hoppar ut från ett militärplan från över 7 000 meters höjd, med en hastighet över 350 kilometer i timmen.

Den sjätte filmer i ”Mission: Impossible”-serien har premiär i Sverige den 3 augusti.
Foto: JANET MAYER / JANET MAYER/STARTRAKSPHOTO.COM/I STARTRAKS PHOTO

Regissören: ”Handlar om vad vi kan göra utan att döda honom”

För att scenen verkligen skulle sitta helt perfekt, och regissören Christopher McQuarrie, 49, verkligen skulle bli helt nöjd med de tre vinklarna, krävdes 106 olika tagningar.

– I dessa filmer handlar det om vad vi kan göra som är fysiskt möjligt, utan att faktiskt döda Tom, säger McQuarrie till tidningen USA Today.

Och fallskärmshoppet är inte den enda krävande scenen Tom Cruise fått utstå under inspelningen av den senaste ”Mission: Impossible”-filmen.


LÄS ÄVEN: Kidman avslöjar Cruises hemlighet 


I en annan scen bröt stjärnan ankeln efter att han hoppat från en byggnad – något som resulterade i att produktionen behövde avbrytas under en tid.

Ja, det har sannerligen varit en krävande inspelning för vår superskådis Tom Cruise, och hans alter ego Ethan Hunt.

”Mission: Impossible – Fallout” är den sjätte filmen i serien, och följer ”Rogue Nation”, som även den regisserades av Christopher McQuarrie.