Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Titta in i huset som säljs för 482 miljoner

I det nästan 2 000 kvadratmeter stora huset finns fem sovrum, tolv badrum, en 15-sitsig biografi, och en vinkällare med plats för 3 000 vinflaskor.Foto: Deleon realty
Huset säljs av tech-entrepenören Kumar Malavalli, 75.Foto: DELEON REALTY

Tech-entrepenören och mångmiljonären ska nu sälja sin läckra villa – för minst 482 miljoner kronor.

– Det är en av de mest spektakulära fastigheterna i världen, säger mäklaren Michael Repka.

Ett kolossalt hus i området Los Altos Hills i amerikanska Kalifornien ligger nu ute för försäljning, med ett utgångspris på 55 miljoner dollar, motsvarande 482 miljoner svenska kronor, skriver sajten Mansion Global.

Huset ägs av den amerikanske tech-entreprenören och filantropen Kumar Malavalli, 75, men ska nu säljas.

I det nästan 2 000 kvadratmeter stora huset finns fem sovrum, tolv badrum, en 15-sitsig biografi, och en vinkällare med plats för 3 000 vinflaskor.

Dessutom finns en läcker inomhuspool, med en bubbelpool i infinity-design.

Det var i 2015 som huset först listades, då med ett utgångspris på 88 miljoner dollar. Nu har dock priset sänkts, efter att listningstiden löpte ut.

Huset är det dyraste i Silicon Valley just nu.Foto: DELEON REALTY

Sålde sitt företag till Microsoft

Med en ny mäklarfirma i ryggen och en prissänkning ska huset bli sålt.

– Vi ville göra det mer attraktivt för potentiella köpare genom att sänka priset till säljarens lägsta tänkbara summa, säger Michael Repka, mäklare och vd för firman Deleon Realty.

– Det är en av de mest spektakulära fastigheterna i världen, byggd med det främsta urvalet av material, elegans, och teknologi, samt en utsökt inredning- och landskapsdesign, säger han till Mansion Global.

Ägaren Kumar Malavalli sitter i styrelsen för bolaget Inmage, ett mjukvaruföretag han medgrundade i 2001, som såldes vidare till Microsoft 2014.

Han köpte marken i slutet av 2003 för fem miljoner dollar, och specialdesignade huset i 2010.

Prislappen på 482 miljoner kronor kan verka hög, men i fashionabla Los Altos Hills ligger medelinkomsten på över två miljoner kronor per år.