Titta in i huset som säljs för 482 miljoner

I det nästan 2 000 kvadratmeter stora huset finns fem sovrum, tolv badrum, en 15-sitsig biografi, och en vinkällare med plats för 3 000 vinflaskor.
Foto: Deleon realty
Huset säljs av tech-entrepenören Kumar Malavalli, 75.
Foto: DELEON REALTY

Tech-entrepenören och mångmiljonären ska nu sälja sin läckra villa – för minst 482 miljoner kronor.

– Det är en av de mest spektakulära fastigheterna i världen, säger mäklaren Michael Repka.

Ett kolossalt hus i området Los Altos Hills i amerikanska Kalifornien ligger nu ute för försäljning, med ett utgångspris på 55 miljoner dollar, motsvarande 482 miljoner svenska kronor, skriver sajten Mansion Global.

Huset ägs av den amerikanske tech-entreprenören och filantropen Kumar Malavalli, 75, men ska nu säljas.

I det nästan 2 000 kvadratmeter stora huset finns fem sovrum, tolv badrum, en 15-sitsig biografi, och en vinkällare med plats för 3 000 vinflaskor.

Dessutom finns en läcker inomhuspool, med en bubbelpool i infinity-design.

Det var i 2015 som huset först listades, då med ett utgångspris på 88 miljoner dollar. Nu har dock priset sänkts, efter att listningstiden löpte ut.

Huset är det dyraste i Silicon Valley just nu.
Foto: DELEON REALTY

Sålde sitt företag till Microsoft

Med en ny mäklarfirma i ryggen och en prissänkning ska huset bli sålt.

– Vi ville göra det mer attraktivt för potentiella köpare genom att sänka priset till säljarens lägsta tänkbara summa, säger Michael Repka, mäklare och vd för firman Deleon Realty.

– Det är en av de mest spektakulära fastigheterna i världen, byggd med det främsta urvalet av material, elegans, och teknologi, samt en utsökt inredning- och landskapsdesign, säger han till Mansion Global.

Ägaren Kumar Malavalli sitter i styrelsen för bolaget Inmage, ett mjukvaruföretag han medgrundade i 2001, som såldes vidare till Microsoft 2014.

Han köpte marken i slutet av 2003 för fem miljoner dollar, och specialdesignade huset i 2010.

Prislappen på 482 miljoner kronor kan verka hög, men i fashionabla Los Altos Hills ligger medelinkomsten på över två miljoner kronor per år.