Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vilka ignorerar din vänförfrågan på Facebook?

De flesta känner inte till metoden.Foto: Facebook / Shutterstock
Allt börjar här – och vi guidar dig hela vägen. Det är oerhört enkelt och går på någon minut.Foto: Facebook

Har du någonsin fått en vänförfrågan som du inte vill acceptera – men heller inte vågar ta bort?

Då är du inte ensam.

Det finns förmodligen människor som ignorerat dig också – och med det här superenkla knepet kan du ta reda på vilka de är.

Vågar du kolla vem som har dissat dig på Facebook?

Det är den amerikanska nyhetssajten Buzzfeed News som har uppmärksammat metoden – som riskerar att skapa mycket dålig stämning mellan ytligt bekanta människor världen över.

De flesta är nämligen inte medvetna om att Facebook har en inbyggd funktion som gör att du ser vilka som har ignorerat din vänförfrågan – och faktum är att metoden är väldigt, väldigt enkel. Undertecknad reporter blev faktiskt ytterst sårad när han testade tekniken – och kan därmed intyga att den fungerar.

Vår guide utgår från Facebook på en datorskärm, men fungerar även om du använder Facebook i en mobiltelefon. Längre ner i artikeln hittar du en kort guide hur du gör i den senaste uppdateringen av Facebook-appen.

Vilka har ignorerat dig? Svaret finner du nedan.Foto: Shutterstock

Så här gör du:

1. Gå in på dina vänförfrågningar

Vänt blicken mot det högra hörnet av skärmen. Bredvid notiser och meddelanden hittar du dina vänförfrågningar, som finns under symbolen som föreställer två personer. Klicka på den knappen.

Foto: Facebook

2. Tryck på "hitta vänner"

Nu ska du trycka på "hitta vänner" – och redan nu är du väldigt nära att ta reda på vem som har ignorerat dig.

Foto: Facebook

3. Se dina skickade förfrågningar

Nu ska du trycka på "visa skickade förfrågningar".

Foto: Facebook

4. Bingo!

Nu kommer texten "Vänförfrågan har skickats" att synas, och under den finner du en lista över alla som har struntat i dina vänförfrågningar. 

Så gör du i mobilversionen

I den senaste uppdateringen av Facebook-appen är det ännu enklare än via dator. Gå in på "vänner" och klicka på "utgående". Där finner du en lista över "utgående vänförfrågningar" – med andra ord, de som inte har svarat på din förfrågan.

Men var försiktig med att dra förhastade slutsatser av vad du upptäcker – personerna i fråga kanske helt enkelt har missat din förfrågan.

Ett utmärkt tillfälle att föreslå en fika, eller hur?