Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så kollar du på någons story på Instagram – utan att personen kan se det

Foto: IB SVANE / INGVAR BJORK

Ibland vill man vara lite sneaky.

Har du någon gång önskat att du kunnat kolla på någons Instagram story eller läsa ett meddelande på Facebook Messenger utan att du blir avslöjad. 

Tyvärr, varken på Facebook eller Instagram kan du ta bort den irriterande 'läst'-funktionen.

Men det finns listiga sätt för den som vill lura systemet.

Ändra till flygplansläge och kolla på Instagram Stories – i smyg

När du gör så här kan du kolla på Stories – utan att hamna på listan över folk som har kollat på storien, tricket kommer från Tech untold. 

1. Öppna Instagram och låt alla stories från användare du följer ladda på toppen av skärmen. 

2. Slå av mobildata. Till exempel sätt telefonen i flygplansläge. 

3. Tryck på storien som du vill smygtitta på.

4. När du är klar och har stängt ned de stories som du tittat på – slå på mobildata igen och fortsätt använda telefonen som vanligt.

Voilà – ingen har märkt något. För att det ska fungera måste du följa personen som du vill titta på. Tricket fungerar nämligen bara på de stories som visas på Instagrams startsida (tryck på det lilla huset längst ner till vänster). Du kan alltså inte söka upp någon du inte följer och titta hemligt.

Läs Facebook-meddelanden genom notifikationer

Slå på notifikationer för Facebook-meddelanden om du inte redan har gjort det. När telefonen är låst kan du nämligen läsa meddelandena på hemskärmen som notifikationer – utan att öppna messenger-appen. Det enda kruxet är att du inte kan läsa långa meddelanden, det skriver FHM.