Nu kan du äntligen se vilka som stalkar dig på Instagram

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
ib ostersund, sweden - august 3, 2014: close up of instagram website under a magnifying glass.instagram is an online mobile photo-sharing, video-sharing and social networking service.
Foto: Ib Svane / INGVAR BJORK

Nu kan du se vilka som tittat på dina bilder och videos på Instagam, skriver Metro UK.

Många sociala medieplattformar låter dig inte se vilka som tittar på din profil, och Instagram har hittills hört till det gänget. Nu blir det ändring på det skriver Metro UK som menar att Instagram inspirerats av Snapchat.  

För ett tag sedan lanserade Instagram en videfunktion där användarna kunde se hur många som tittar, men inte vilka som tittar. Nu ska det gå att se vilka som tittar på posterna genom lanseringen av "Instagram Stories". Där kan du posta mer än en bild, liksom videos.

LÄS ÄVEN: Videon som visar skillnaden mellan Obama och Trump hyllas av hundratusentals

När du laddat upp en story kan du klicka på din profil i appen och sedan swipa uppåt. Då kommer det upp ett öga som visar hur många – och vilka – som har tittat på din story.

Det är bara du som kan se vilka som har sett din historia, utlovar Instagram.

Metro UK skriver även att det tillkommit en sökfunktion som gör det lättare att se vem som följer dig. Genom att klicka på förstoringsglaset längst ned kan du söka efter namn för att se vilka som följer dig samt följer tillbaka.   

Tidningen påpekar att det finns en rad appar som på olika sätt säger sig göra det lättare att ha koll på dina eller andras följare. De fungerar inte alltid och du ska vara försiktig med appar som ber dig att slå in lösenordet istället för det länkade kontot.