Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han sover utanför Apple-butiken i tio dagar – för att köpa nya Iphone

Foto: Youtube/Mazen Kourouche
Foto: Youtube/Mazen Kourouche

Under tisdagen presenterade Apple sina nya telefoner och runtom i världen laddar människor för lanseringen. 

Mazen Kourouche i Australien har bestämt sig: han ska bli den första att lägga händerna på den nya telefonen. 

Och han är beredd att gå långt för att uppfylla sin dröm, skriver Unilad.

I veckan presenterade Apple nya Iphone som många runtom i världen länge gått och väntat på. 

Men Steve Jobs eftermäle presenterade inte en ny telefon, utan tre: Iphone 8, Iphone 8 plus samt Iphone X. 

Iphone 8 kommer ha ett nytt hållbart glas som skärm och glaset ska även tåla vatten och damm bättre. Telefonerna kommer vara utrustade med en 12-megapixelkamera. 

Mazen Kourouche. Foto: Youtube/Mazen Kourouche

Köar till butiken – i tio dagar

På Iphone X, den dyraste telefonen och som släpps senare i höst, har hemknappen försvunnit och telefonen kommer ha den "högsta upplösningen i pixlar någonsin i en Iphone". 

I Storbritannien kan Iphone 8 och Iphone 8 plus beställas redan i dagarna, medan andra länder tvingas vänta lite längre – som till exempel Australien. 

Youtube-vloggaren och app-utvecklaren Mazen Kourouche har bestämt sig för att bli en av de första i Australien som får lägga händerna på den nya telefonen. 

Den 20-årige studenten började, med tio dagar kvar till lanseringen, att köa utanför affären.  

Bunkrat upp med campingutrustning

Utanför Apple store har han bunkrat upp med campingutrustning som inkluderar tält, mat och stol. Men han gör det inte enbart för att få den första telefonen. 

– Jag köar framför allt för att filma släppet till min Youtube-kanal. Tidigare år har jag köat främst för att det varit ett tunt utbud, säger han till Unilad.

Mazen Kourouche har också en plan för att fördriva tiden så gott som möjligt.

– Jag kommer gå in i butiken och kolla Youtube eller jobba med mina uppgifter. Mina vänner köar också så de håller mig sällskap, säger han. 

Mazen Kourouche kommer att sova i ett tält under sin tio dagar långa kötid. Foto: Youtube/Mazen Kourouche

Har mötts av näthat

Men alla är inte så imponerade över hur pass långt Kourouche är villig att gå för att filma släppet och få en av de första telefonerna. Många har suckat och hymlat med ögonen, medan andra har hånat och kritiserat honom.

– Folk har skickat hatiska kommentarer men jag älskar det. Jag vet vad jag gör och varför jag gör det. Jag funderar till och med på att göra en film där jag läser upp de hatiska kommentarerna. Vissa av dem är väldigt kreativa, säger han.