Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Du har laddat din telefon fel hela tiden – så räcker ditt batteri längre

Det finns inget värre än att få slut på batteri i telefonen. Framför allt när man det finns meddelanden att skicka och Pokémon att fånga. Nu kan du förlänga batteritiden – om du inte upprepar de här misstagen.

Dagens mobiltelefoner dör ofta snabbare än du hinner välja filter på Instagram. Det leder ofta till irritation då det är de appar vi använder mest som är orsaken till att batteriet töms så snabbt.

The Sun har listat fyra tips på hur du kan undvika konstant mobilhaveri.

 1. 4. Ta av mobilskalet.

  Brukar din telefon kännas varm och överhettad när du laddar den? Det är för att den inte är gjord för att laddas med ett mobilskal på. Skalet kan göra att batteriet blir överhettat och i stället för att ha det på under laddning är det bättre att ta av det en stund. Det kanske inte märks, men det kan förlänga livet på ditt batteri.
 2. 3. Ladda inte upp till 100 procent.

  Att gradvis toppa upp batteriet lite i taget är bättre än att låta det ladda till max. Det sätter också mycket press på batteriets prestanda, så försök hellre hålla det på till exempel 50 eller 75 procent. Naturligtvis kan man behöva extra batteritid ibland, men då kan det vara bra att ha med sig en extraladdare eller undvika de appar som drar mest ström.
 3. 2. Låt bli att ha telefonen på laddning över natten.

  Av samma skäl som ovan är det alltså en dum idé att låta batteriet ligga på laddning hela natten. Att ladda under en längre period ska alltid undvikas, eftersom det försätter batteriet i ett stadie av högt tryck och kommer att göra det slitet snabbare.
 4. 1. Ladda i korta perioder.

  I stället för att vänta tills batteriet är nere på noll och boosta upp det till 100 är det bättre att förekomma och ladda i små doser. Batteriet i telefonen är av litium och kan slitas ut. Så i stället för att ladda under en längre period kan det med fördel laddas då och då.