Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Domstolen: Det är mobbning att ta bort någon som vän på Facebook

Det kan ligga nära till hands att ta bort någon som vän på Facebook, när de delar något irriterande gång på gång – eller du helt sonika är arg på personen.

Men att ta bort någon som vän kan ses som mobbning. I alla fall på arbetsplatser i Australien, skriver Endgadget.

Domen i den australiensiska motsvarigheten till svenska Arbetsdomstolen, kom mot en arbetsledare på ett företag som hade anklagats för att ha mobbat och trakasserat en anställd vid firman.

Att arbetsledaren tagit bort den anställde som vän på Facebook, var inte det enda exemplet på mobbning. Men i domen påpekas att Facebook-dumpningen ytterligare underströk arbetsledarens "brist på känslomässig mognad."

Endgadget spekulerar i att det sannolikt inte kommer att dyka upp fall framöver där bara en Facebook-dumpning kan ses som mobbning, men påpekar att det ändå är ett starkt bevis på att en person ogillas av en annan på ett eller annat sätt.

Frågan är nu om jobbarkompisar i Australien kommer våga svara på vänförfrågningar från nya kollegor framöver.

  1. Så här kan du stänga av en vän utan att göra en Facebook-dumpning

    Om du vill slippa se det en vän delar, så kan du fixa detta utan att behöva dumpa personen som Facebookvän. Klicka på pilen i det övre högra hörnet av en post från personen i fråga, så får du upp den här menyn. Då kan du välja att sluta följa personen.