Tamsin fick lämna biografen på sin födelsedag. Foto: PrivatTamsin fick lämna biografen på sin födelsedag. Foto: Privat
Tamsin fick lämna biografen på sin födelsedag. Foto: Privat
Övriga besökare applåderade när Tamsin kastades ut. Foto: ColourboxÖvriga besökare applåderade när Tamsin kastades ut. Foto: Colourbox
Övriga besökare applåderade när Tamsin kastades ut. Foto: Colourbox

Tamsin, 25, skrattade på bion – då kastades hon ut till applåder

Publicerad

Biobesöket på Tamsin Parkers 25-årsdag fick ett bryskt slut när hon kastades ut till applåder och skällsord från biobesökarna. 

Nu rasar hennes mamma mot brittiska filminstitutet och berättar att dottern är diagnosticerad med Aspergers syndrom, rapporterar the Guardian.

– Hon blev helt förödmjukad och det förstörde hennes födelsedag, säger Tamsins mamma, Lydia Parker. 

Biografvärdarnas behandling av den Tamsin Parker har väckt stor ilska bland besökarna på den aktuella biografen i London.  

Den 25-åriga animatören firade sin födelsedag med en visning av sin favoritfilm, den klassiska spagettivästernfilmen Den onde, den gode och den fule, tillsammans med två vänner.

Men biobesöket avbröts bryskt.

Biografvärdarna slängde ut Tamsin, som är diagnosticerad med Aspergers syndrom, efter att andra biobesökare klagat på att hon skrattade för högt, rapporterar the Guardian.

Grät floder

Mamma Lydia berättar att några i publiken applåderade när Tamsin fördes ut ur salongen. 

– Hon sa att hon var autistisk och en man sa då ”du är efterbliven”. En annan man som kallade henne för en bitch blev utslängd – men först efter att min dotter blev det.

När hon hämtade upp sin dotter efter händelsen var hon uppriven av situationen.

– Hon grät floder och var väldigt rädd, säger Lydia.

Tillsammans med sina vänner såg hon klart filmen hemma. 

Biobesökaren Lloyd Shepherd säger att många var upprörda och lämande salongen efter händelsen.

”Vi måste bli bättre”

Brittiska filminstitutet har publicerat ett utlåtande där de ber om ursäkt och säger att biografvärdarna tog fel i en ”komplex och svår situation”.

”Vi tar situationen på allvar och under morgonen har vi utrett den vidare.”, står det i meddelandet som fortsätter:

”Vi måste bli bättre på att tillgodose alla våra besökares behov och kommer ta itu med ytterligare bestämmelser och personalutbildning som vi kan införa.”

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag