Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Starka reaktioner efter polisernas frukostbild

Poliserna delade med sig av bilden på sin frukost i sociala medier. Foto: Twitter
Bilden orsakade starka reaktioner. Foto: Twitter

Bilden på polisernas frukostbord blev startskottet för en eldig diskussion i sociala medier. Den kritiska kommentaren fick polisen i norra Wales att fatta ett drastiskt beslut:

– Vi kommer inte att svara på frågor eller kommentarer här på Twitter.

Strax innan jul tillagade polisen i norra Wales, i Storbritannien, en rejäl frukost till sig själva. De tog en bild på resultatet – och delade stolt med sig av det i sociala medier.

Men endast timmar senare insåg de att den till synes oskyldiga bilden inte hade landat väl hos alla, skriver brittiska Metro.

https://twitter.com/NWPRuralCrime/status/942698407436673025

Upprörda reaktionen

En användare på Twitter ansåg att polisens frukost kunde anses som stötande för veganer och vegetarianer. Användaren valde därför att kommentera:

"Jag är en skattebetalare och skulle föredra om ni kanske inte postade frukostbilder som förolämpar vegetarianer/veganer. Ganska hänsynslöst med tanke på den jobbtitel ni har".

Användaren valde kort därefter att radera sin kommentar, men hennes åsikt räckte för att poliserna skulle fatta ett beslut:

"Med den här kommentaren vill vi visa er varför vi inte kommer att svara på frågor eller kommentarer här på Twitter. Jag har ingenting mer att säga..."

https://twitter.com/NWPRuralCrime/status/947395238020243457

"Folk har rätt att leva som de vill"

Men trots att kvinnan ansåg att inlägget kunde upplevas som stötande för icke-köttätare, valde flera vegetarianer att stötta polisen på Twitter.

"Jag är vegetarian men jag blir inte förolämpad av det här. Folk har rätt att leva sina liv precis som de vill", skriver en användare.

https://twitter.com/Lorrain27048741/status/947495077022195713

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!