Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sms avslöjade chefen – sparkades efter orden till sörjande mamman

Crystal hyser inget agg mot sin arbetsplats.
Foto: Privat/Facebook
Crystal tillsammans med sonen Jason.
Foto: Privat / Facebook

En anställd på en matbutik i USA har fått sparken på grund av sms som hon skickat till en av sina anställda, rapporterar lokala nyhetskanalen WWMT.

Sms-konversationen har i skrivande stund delats nära 90 000 gånger på Facebook.

Det är Crystal Reynolds Fisherfrån Michigan i USA som i dagarna delat med sig av sms:en som lett till att hennes chef fått sparken. 

Två dygn innan Crystals arbetspass skulle börja meddelade hon chefen om att hon inte kunde komma till jobbet. Hennes son Jason hade blivit inlagd på sjukhus, där han fick livsuppehållande behandling.

”Jag ville bara meddela dig om att min son fortfarande får livsuppehållande behandling, så fram tills dess att han är på bättringsvägen igen kommer jag inte att kunna komma till jobbet. Jag kan säga till när han börjar bli bättre så att jag kan återvända till jobbet”, skrev Crystal i ett sms till sin chef. 

Son fick livsuppehållande behandling

Men svaret hon fick var inte det hon väntade sig.

”Det är inte så saker fungerar här, så jag får helt enkelt acceptera din uppsägning”, skrev chefen.

https://www.facebook.com/crystal.fisher.583/posts/1958947490804482

”Finns ingen anledning till att du inte kan jobba”

När Crystal försökte förklara att hon inte ville säga upp sig, utan att hon endast var tvungen att vara borta från jobbet i några dagar, svarade chefen:

 ”att du inte kan komma till jobbet innebär att du säger upp dig”. 

”Jag kommer inte att gå in på det närmare men jag har varit mer än tillmötesgående under den här perioden, jag har godkänt schemaändringar och sånt. Det finns ingen anledning till att du inte kan jobba och jag tolererar inte drama. Slutdiskuterat.”


LÄS ÄVEN: Barnskötarens fräcka lögn – för att kidnappa nyfödda bebisen 


Chefen menade att Crystal, om hon inte dök upp på jobbet dagen efter, ville säga upp sig. 

Crystal delade med sig av konversationen på Facebook, och inlägget har i skrivande stund delats nära 90 000 gånger.

Hyser inget agg

På måndagen företaget, PS Food Mart, ut med ett meddelande via Facebook där de skrev att chefen som skickat sms:en fått sparken på grund av dem. De skriver bland annat att de kontaktat Crystal och sagt att hon har rätt att vara ledig ”så lång tid som krävs under denna tuffa tid”.

https://www.facebook.com/psfoodmart/posts/10155476607486643

Crystal säger till WWMT att läkarna misstänker att Jason drabbats av en form av blodförgiftning – men att de inte är helt säkra på vad som gjort honom sjuk. Hon säger även att hon inte hyser något agg gentemot PS Food Mart efter det som hänt, utan alltid tyckt mycket om att arbeta där.