Oksana Zaharov hade tur...
Oksana Zaharov hade tur...

Småbarnsmamman blev miljonär – av misstag

Publicerad

Ett hjärnsläpp hos kvinnan i kassan gjorde småbarnsmamman till miljonär.

Småbarnsmamman Oksana Zaharov från New Jersey, USA, skrattar hela vägen till banken framöver och i många, många år framåt.

Anledningen: Hon har blivit miljonär – av misstag, typ.

Den 46-åriga småbarnsmamman bad om en billig skraplott som kostar drygt åtta kronor men fick av misstag en annan, mycket dyrare, lott av kvinnan i kassan.

Därefter använde Oksana Zaharov lotten som bokmärke i böcker innan hon till slut bestämde sig för att faktiskt skrapa den.

Och det var ett bra beslut.

Det gick ju bra ändå...

Oksana Zaharov vann motsvarande 40 miljoner kronor.

– Jag vinner aldrig något. Jag var helt säker på att vinnarlotten var fejk. Det var inte förrän jag tog med den till butiken som jag förstod att den var på riktigt, sa Oksana Zaharov under en presskonferens i förra veckan.

De 40 miljoner kronorna kommer att fördelas över 19 årliga utbetalningar runt 2,1 miljoner kronor samt ett par mindre klumpsummor.

Vad Oksana Zaharov ska göra med pengarna?

Bland annat ta med familjen på semester till Bahamas, samt lägga undan en hel del pengar till barnens respektive sparkonton inför framtiden, enligt Fox News.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag