Skandalfilmen: Mamman hejar på när dottern misshandlar en klasskamrat

Publicerad

"Bit henne – och sluta inte!"

Så löd uppmaningen från mamman när hennes dotter hamnade i bråk med en klasskamrat.

Nu riskerar hon fängelse.

En video från Benton, i delstaten Kentucky, USA, har skapat reaktioner på nätet. 

I den 57 sekunder långa filmen kan man nämligen se och höra hur en mamma hejar på sin dotter när hon hamnar i bråk med en skolkamrat, rapporterar den lokala tv-stationen WPSD.

Mamman skriker "sluta inte, släpp henne inte", och fortsätter sedan genom att säga "bit tillbaka, pappa kommer att vara stolt över dig sen".

I slutet av videon kan man även se hur dottern ser sig som segrare i bråket. Hon har då även lyckats riva bort en stor bit hår från skolkamratens huvud.

Mamman, till vänster, hejar på dottern.

Böter eller fängelse

Efter att video fått spridning greps mamman av polis, och nu kan hon komma att dömas till fängelse.

Mamman riskerar uppemot ett års fängelse, alternativt böter på drygt 4 000 kronor, eller både och, om hon anses skyldig till brott.

Enligt den lokala polisstationen tyder det mesta på att flickorna hade planerat slagsmålet sedan tidigare, som en slags uppgörelse. 

Dottern satte sig på klasskamraten och slog henne.

Dödligt våld på skolan

Samtidigt fortsätter filmen med bråket att cirkulera bland skolelever i området.

Däribland på Marshall County High School, de båda flickornas skola, enligt tv-kanalen WPSD.

Samma skola där en 15-årig elev öppnade eld den 23 januari i år.

Under skottlossningen dödades två elever.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag