Sköterskan trycker ihop bebisens ansikte. Foto: YoutubeSköterskan trycker ihop bebisens ansikte. Foto: Youtube
Sköterskan trycker ihop bebisens ansikte.  Foto: Youtube
Foto: YoutubeFoto: Youtube
 Foto: Youtube

Sköterskorna sparkas – för vad de gjorde med bebisen

Publicerad

Föräldrarna trodde att sjukhuspersonalen tog god hand om deras bebis – när de såg en video på nätet fick de en chock. 

Videon visar hur sjuksköterskorna trycker ihop bebisens ansikte, samtidigt som de skrattar och filmar. 

Det var en grupp saudiska sjuksköterskor som skrattande spelade in filmen tillsammans med en bebis.

Efter att filmen spreds i sociala medier fick de sparken, rapporterar the Daily Mail.

Videoklippet visar hur en sjuksköterska tar tag i bebisens huvud och klämmer ihop ansiktet. Allt medan kollegerna skrattar.

Foto: Youtube

Föräldrarna fick reda på vad deras bebis utsatts för efter att ha sett filmklippet på nätet.

Tre personer som jobbar på BB vid sjukhuset i Taif, Saudiarabien, kunde kopplas till filmklippet. Sjuksköterskorna har nu fått sparken på grund av deras behandling av bebisen.

Förbjuds att jobba vidare

Sjuksköterskorna som inte har nämnts vid namn har fråntagits möjligheten att jobba inom vårdyrket även på andra arbetsplatser.

Bebisens pappa berättade att hans barn legat inne på sjukhuset under tio dagar på grund av en urinvägsinfektion. När han såg videon som fått stor spridning på nätet blev han chockad, berättar han.

Foto: Youtube

Användare i sociala medier var upprörda av filmklippet.

– De tre sjuksköterskorna borde tacka gud för att jag inte var mamma till barnet. Jag hade klämt ihop deras ansikten mycket hårdare, skriver en användare. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag