Shelby var med om en bilolycka. Foto: TwitterShelby var med om en bilolycka. Foto: Twitter
Shelby var med om en bilolycka. Foto: Twitter
Sedan tog hon en bild – som nu har blivit viral. Foto: TwitterSedan tog hon en bild – som nu har blivit viral. Foto: Twitter
Sedan tog hon en bild – som nu har blivit viral. Foto: Twitter

Shelby hyllas för sin sminkrecension efter bilolyckan

Publicerad

Shelby Pagan var med om en trafikolycka och fördes till sjukhus i ambulans.

Då tog hon en selfie – men kunde aldrig ana den enorma uppmärksamhet som låg framför henne.

Allt på grund av en liten, liten detalj.

Den otäcka bilolyckan inträffade i juni förra året, skriver New York Post

Shelby Pagan körde in till vägrenen på en motorväg i Massachusetts, USA, med varningslamporna påslagna. Hon satt kvar i bilen och väntade på bärgningsbilen när en distraherad förare krockade in i bilen i nästan 90 kilometer i timmen.

Skrev recension av sminkprodukten

Shelby hämtades av ambulans och togs till akuten där hon stannade i åtta timmar, enligt recensionen hon skrev för eyelinern hon hade på sig vid tillfället.

Ja, du läste rätt – Shelby berättade om olyckan genom att skriva en hyllning av en av sminkprodukterna hon använde vid tillfället.

”Mascaran rann nedför mitt ansikte när jag grät, och alla andra produkter hade smetats bort under färden till sjukhuset. Men inte min eyeliner”, skrev hon bland annat.

Eyelinern var praktiskt taget orörd.Foto: Twitter

Eyeliner-kändis över en natt

Enligt ett inlägg på sin Twitter tog Shelby först selfien som ett bevis på skadorna, avsett för polisen. När hon sedan publicerade bilden på sociala medier blev hon uppmanad att skriva en recension av sminkprodukten som uppenbarligen levererade.

När en annan användare på Twitter sedan uppmärksammade recensionen fick den ett enormt genomslag och delades över 155 000 gånger. Samtidigt genererade tweeten över 400 000 gillamarkeringar.

Fick medhåll från andra användare

En annan användare la upp en bild från när den själv hade varit med om en olycka med samma eyeliner – och bekräftade att den suttit kvar även för henne.

Eyelinern i fråga heter ”Kat Von D Tattoo Liner”.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag