Katie Evans med sina nyfödda tvillingflickor Hannah och Sarah innan hon dog. Foto: YOUCARING.COMKatie Evans med sina nyfödda tvillingflickor Hannah och Sarah innan hon dog. Foto: YOUCARING.COM
Katie Evans med sina nyfödda tvillingflickor Hannah och Sarah innan hon dog. Foto: YOUCARING.COM
Jacob Evans med ena nyfödda dottern. Foto: Youcaring.comJacob Evans med ena nyfödda dottern. Foto: Youcaring.com
Jacob Evans med ena nyfödda dottern. Foto: Youcaring.com

Sexbarnsmamman besökte sina nyfödda tvillingflickor på sjukhuset – men kom aldrig hem

Publicerad

Katie Evans, 37, hade besökt sina nyfödda tvillingflickor på sjukhus när hon blev ihjälkörd.

Nu får maken Jacob, som är ensam kvar med sex barn, hjälp genom en stor insamling. 

– Vi har verkligen sett det bästa hos människor, säger han till Omtalat.

Katie Evans hade fyra söner men hade länge även velat få en dotter och i augusti fick hon tvillingflickorna Hannah och Sarah.

De kallades för "mirakelbebisar", födda 12 veckor för tidigt med små chanser att överleva, som People var först med att berätta. 

– Katie var en hängiven mamma och fru, säger Jacob Evans om att hon besökte tvillingflickorna nästan varje dag på sjukhuset där de vårdas.

Jacob och Katie Evans.Foto: Youcaring.com

Samlat in 1,7 miljoner kronor

Sent i fredags kväll var Katie på väg hem efter att ha besökt de åtta veckor gamla tvillingflickorna på sjukhuset.

Hon var nästan hemma vid Santa Clarita utanför Los Angeles när hon kördes ihjäl av en misstänkt rattfyllerist. När Jacob inte fick tag i henne åkte han mot sjukhuset, stötte på olycksplatsen och fick höra att hans fru inte klarat sig. 

Nu är han ensam kvar med sex barn och många oförutsedda utgifter. För att hjälpa till startade en vän en insamling på nätet. Stödet från allmänhet, familjens kyrka och andra har varit enormt. Hittills har motsvarande 1,7 miljoner kronor kommit in.

– Hennes barn och jag saknar henne väldigt mycket, men vår hjärtesorg har lindrats av kärleken och hjälpen från samhället. Ekonomiskt stöd men speciellt folks kärlek och böner har gjort oss ödmjuka, säger Jacob.

Katie Evans med maken Jacob och fyra av deras sex barn: Spencer, 12, Travis, 11, Nathanael, 9, Gideon, 2. Foto: Youcaring.com

"Största vänlighet"

Han säger att han väljer att inte fokusera på att vara arg på bilföraren eftersom det redan finns för mycket ilska i världen. I stället för att vara arg och tänka på hur Katie dog vill han minnas hur hon levde och hur hon ville förändra världen genom att sprida kärlek, vänlighet och medlidande.

– Ljusglimten i denna tragedi är att vi har fått se något av den största vänlighet som kan tänkas, säger han.

Tvillingflickorna har fördubblat sin vikt och väntas få komma hem om fyra till sex veckor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag