Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sexåringen har blivit modell för klädkedjan

Cora Bishop har drömt om att bli modell och nu har drömmen blivit verklighet. Foto: Zebedee Management
Cora har nämligen blivit utvald som modell till en klädkampanj som lyfter olikhet och mångfald. Foto: River Island/Bav Media

Cora har drömt om att bli modell – och nu har drömmen blivit verklighet.

Cora, som har Downs syndrom, har nämligen blivit utvald som modell till en klädkampanj som lyfter olikheter och mångfald.

– Jag kan inte ens förklara hur stolta vi är, säger mamman.

Cora Bishop, 6, från Wrexham, Wales, gör debut som modell, skriver The Mirror.

Hennes föräldrar, Daniel och Sheryl Bishop, har varit oroliga för hur omvärlden ska behandla dottern då hon har Downs syndrom, men i och med kampanjen har Cora framför allt mötts av positiva reaktioner.

– Jag kan inte ens förklara hur stolta vi är. Cora tror på sig själv och därför uppnår hon det hon vill och drömmer om, säger hennes mamma Sheryl Bishop till The Mirror.

Foto: River Island/Bav Media

Valt ut sex barn med funktionsvariationer

Sexåringen är ett av sex barn som valt ut som modeller till klädföretaget River Islands senaste klädkampanj, "Labels are for clothes", vilket på svenska betyder "Etiketter är till för kläder".

Med kampanjen vill man hylla olikhet och mångfald. De sex barnen som blivit utvalda har alla någon form av funktionsvariation. 

Cora blev utvald efter att ha gjort en audition på tio minuter och nu är hon med på flera reklambilder – och även i en reklamfilm för klädföretaget.

– Under inspelningen av filmen så sprang Cora runt och lekte med ballonger. Det gick så bra att hon inte ens behövde några instruktioner, säger mamman och tillägger:

– Cora var i sitt esse för hon tycker verkligen om att vara i centrum och att få alla att skratta, säger Sheryl.

Foto: Zebedee Management

Vill visa positiva sidorna med Downs syndrom

 Sexåringen har drömt om att bli modell och Sheryl har uppmuntrat drömmarna då hon vill att dottern ska känna att hon har valmöjligheter. 

– Vi vill visa de positiva sidorna med Downs syndrom och det är viktigt för Cora och oss att utforska det här, säger mamman.

Sheryl  är medveten om att dottern bara är sex år, men menar att då Cora stormtrivs finns det ingen anledning till varför hon inte ska få göra det hon gillar. 

Och vem vet hur framtiden ser ut – Cora har i alla fall fler auditioner och kan komma att dyka upp i fler kampanjer.