Varför bryr sig så få killar om tjejers orgasmer?

Publicerad

Det börjar närma sig ett slut, fast det är bara jag som vet om det. När jag kommit börjar jag räta ut min kropp i sängen samtidigt som han är kvar i mig. Men i stället för att hoppa upp på alla fyra vänder jag mig om och kryper ner under täcket och säger godnatt.

Vi har legat fler gånger än veckor vi dejtat. Inte en endaste gång har han ansträngt sig för att ge mig orgasm, det är det bara jag som gör. Han tittar oförstående på mig och suckar fram en fråga jag inte lyckas uppfatta. Jag sluter ögonen och tänker att det är såhär det måste kännas att ha sex som man. In, ut, in, spruta, klart.

Heterosex är en av de mest ojämställda upplevelser jag varit med om i hela mitt liv. Till en början trodde jag att det var en slump att jag alltid lyckades ligga med killar som bara brydde sig om sin egen njutning. Allt eftersom tid och år passerat har jag dock insett att det snarare är en mall för standardligget än ett olyckligt undantag.

När jag pratar med tjejer som ligger med killar hör jag dem berätta samma orgasmlösa historier. Men när jag tar upp det här med män i min närhet: bekanta, ligg eller partners, möts jag av blanka ansiktsuttryck. Att prata om ämnet är som att förflyttas till ett annat universum: Ingen har hört talas om problemet tidigare. Alla är "bra killar" som brinner för att stimulera kvinnan till klimax, de skulle kliva över lik för att få en kvinna att bada i sina egna fontänorgasmer.

"Han kanske trodde att du kom?"

"Många tjejer har svårt att få orgasm"

"Du har bara legat med fel män"

Jag har varit sexuellt aktiv i över ett decennium. Vid 28 års ålder kan jag med prinsessan Estelles liv som insats garantera att jag inte legat med "fel" killar. Jag har legat med killar.

Hur kommer det sig egentligen att så få män som bryr sig om tjejers orgasmer?

Jag tänker på hur män i så många andra avseenden värnar om sina prestationer i sängen. De är nojiga över att kuken ska slakna, att den är för liten eller att de ska få utlösning för fort.
Men att prestera fram en orgasm hos den de ligger med, eller i alla fall ett försök till en, skiter de i. På den punkten har de ingenting emot att vara sämst.

Jag skulle kunna klippa ihop alla lama ursäkter jag hört och göra en sövande godnattsaga av dem. Och eftersom inga bortförklaringar passerar godkänt tänkte jag avrunda med två starka tips:

Om du inte vet om hon har kommit – fråga.
Om du inte vet hur du ska stimulera henne – kolla hur hon vill ha det.

Kram.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag