Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny studie om ungas sexvanor: Så många har haft en trekant

Trekanter är en av de vanligaste sexfantasierna bland både kvinnor och män.

Men hur många är det egentligen som fått uppleva en IRL?

Häromsistens valde sajten Playboy att fördjupa sig i ämnet trekanter. För att göra det dök de ner i några undersökningar om ungas sexvanor som gjorts bland elever på ett universitet i Kanada. Siffrorna de fann var rätt intressanta.

Men innan vi går in på vad statistiken säger i frågan så är det väl lika bra att reda ut vad en trekant är, eftersom det råder lite delade meningar om det.
En trekant är kortfattat ett samlag som inkluderar tre personer av valfritt kön. Vanligast (får vi anta) är att de tre personerna har sex med varandra samtidigt, men en trekant kan också vara att man har sex med en i taget, if you know what I mean.

 1. via GIPHY

  Åter till undersökningarna! Den första som sajten kollade närmare på var en studie gjord 2014 på 720 kanadensiska collage-studenter, där de flesta av dem var heterosexuella. Själva undersökningen i sig var lite fattig, eftersom den bara utgick från personer av det andra könet.

  Kvinnor som var med fick frågan "Har du någon gång haft en trekant med två män?" medan män fick frågan "Har du någon gång haft en trekant med två kvinnor?". På de här frågorna svarade 2 procent av kvinnorna ja, till skillnad från 10 procent av männen.

  I den andra undersökningen, som kom ut i början av 2016, gjordes en liknande undersökning med 274 heterosexuella college-studenter. I den uppgav 13 procent att de deltagit i en trekant. 24 procent av dessa var män och 8 procent kvinnor. 

  Men var inte för snabb med att rista de här siffrorna i sten. Precis som Playboy skriver så finns det en risk för att männen.....tummat lite på sanningen. För om de haft så många trekanter med tjejer som de påstår – Vilka är då alla dessa kvinnor? 
  De verkar inte ha varit med i undersökningen i alla fall 😉