Mamman Summer, 30, är gravid men fortsätter sälja sex: "Hormonerna gör att jag gillar det mer nu"

Publicerad

I ett uppmärksammat blogginlägg berättar 30-åriga Summer om sin graviditet och hennes val att fortsätta arbeta på en bordell.

– Jag kämpar för alla kvinnors rättigheter, säger hon i en intervju med Cosmopolitan.

"När jag och min partner nyligen fick veta att vi var gravida, så fanns det två saker jag var säker på.

Jag behöver fortsätta arbeta för att förbättra min familjs finansiella situation, samt fortsätta fokusera på min akademiska karriär. Jag har mindre än fyra år tills jag får min master i rättsmedicin, så jag kan arbeta som rättsläkare."

Så börjar 30-åriga Summer Sebastians blogginlägg, där hon avslöjar att hon och hennes partner – en 40 år äldre man – väntar barn.

Du tänker kanske att det låter rätt logiskt, att fortsätta arbeta och plugga även om man är gravid. Men det finns en twist som många reagerat på: Summer jobbar på en bordell.

Arbetsplatsen heter The Moonlight BunnyRanch, vilket är en laglig bordell i delstaten Nevada i USA. Prostitution är reglerat och lagligt i delstaten och februari 2014 fanns det 24 olika lagliga bordeller. För att kunna arbeta som en "working girl" – som Summer själv kallar det – måste du dock certifieras.

"Jag vet att samhället redan ser ner på mig, men de ser ännu mer ner på gravida som jobbar som prostituerade. Även andra prostituerade ser ned på oss som är gravida. Men jag tänker inte oroa mig över andras åsikter!"

"Jag får ha så mycket sex jag vill!"

 • När inlägget skrevs var Summer gravid i 14:e veckan. Nu är hon snart i den fjärde månaden. Det är andra gången hon är gravid och hon har ett tvillingpar som hon fick innan hon började arbeta inom sexbranchen.

  När hon fick de första symptomen trodde hon det berodde på den långa flytten hon gjort då hon nyligen kom till Nevada. Men tröttheten berodde alltså inte på det.

  "Jag älskar mitt jobb när jag hade min normala sexlust, men nu när jag har alla dessa starka hormoner i gång... så älskar jag det ännu mer!"

  Direkt efter att ha fått positivt på graviditetstestet började hon googla på om hon kunde ha sex som gravid.

  "Jag kollade upp det med läkare och enligt dem kan man ha så mycket sex man bara vill, så länge det inte är några problem i graviditeten. Det är helt sant!"

 • Summer skriver även att hon aldrig ens funderat på att avbryta graviditeten. För Cosmopolitan berättar hon att hon är "pro choice", att alla kvinnor själva har rätten att bestämma vad de vill.

  Får både stöd och kritik

  I kommentarerna på hennes blogginlägg får hon mycket stöd, men även kritik. "Det kommer gå bra, passa bara på att gå på alla obligatoriska kontroller!", skriver en.

  "Jag har själv fem barn och jag vill bara säga att det är jättebra att du skiter i alla andras åsikter när du själv är lycklig! Så länge du följer professionellas råd, så kommer det går bra", skriver en annan kvinna.

  En tredje är mycket skeptiskt till beslutet.

  "Det här handlar inte bara om dig och det passar sig inte att du ska föra någon typ av korståg i din situation. En annan persons liv är i fara och dina handlingar kan skada den."

  Kommer berätta för sina barn

  I en intervju med Cosmopolitan berättar hon mer om varför hon valde att dela med sig på sin blogg och varför hon kommer att dokumentera sin resa fram till födseln:

  – Det var inte svårt för mig att ta beslutet att fortsätta jobba, men för många andra tjejer är det en jättejobbig situation. Allt förändras när man väntar barn, särskilt ens budget. Du måste planera om allt!

 • – Det är inte en bra tid för någon att fundera på hur man ska tjäna pengar, så jag tänkte det kan vara bra för andra "working girls" att läsa om det, i fall de hamnar i samma situation.

  Hon poängterar också att hon alltid tänker vara ärlig, även om det kan orsaka "pinsam tystnad" eller obehag för andra.

  – Jag är en ärlig och öppen person. Jag berättar till exempel allt för mina föräldrar, även om de inte kanske vill höra. Att berätta för mina barn kommer inte vara det första jag gör, men om de börjar ställa frågor så kommer jag vara helt ärlig. Förhoppningsvis kommer de lära sig något av det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag