Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Hon lurade mig i 8 månader" – Hör Petter & Mohamed berätta om när de blev catfishade

I nästan ett år hade Petter en relation med Filippa, en tjej han aldrig träffat. Förälskelsen uppstod snabbt men det var något som inte stämde; hon hade alltid ursäkter till att hon inte kunde ses IRL. 
– Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv, berättar komikern Petter Bristav i det senaste avsnittet av Singelrådet. 

Catfish – en person som låtsas vara någon annan på nätet genom att skapa en fejkad identitet. Det är den kortfattade beskrivningen av begreppet och fenomenet som Petter Bristav, Mohamed Touzari och många andra råkat ut för. 

Det började våren 2013 när Petter fick ett meddelande från en främmande tjej på Facebook. Personen, som kallade sig Filippa, hade lyssnat på hans podd och lämnade några kommentarer om avsnittet i hans inkorg. Snart gick de över till sms där de hördes flera timmar om dagen. Efter några veckor föreslog Petter att de skulle ses, vilket visade sig vara svårare än han trott.

–Hon hade alltid bortförklaringar till att hon inte kunde ses. Ena gången skulle hon operera bort en tumör och andra gången kunde hon inte träffas för att hennes hund hade dött, berättar Petter Bristav.

Efter två månders intensiv kontakt blev de ihop. "Filippa" fortsatte dock att komma med undanflykter till varför hon inte kunde ses, och skyllde ofta på att det hade att göra med att hon var inlagd.

En dag får Petter nog och köper en bussbiljett till sjukhuset i Jönköping där Filippa sagt att hon befinner sig. Hör hur det gick i avsnitt 18 av Singelrådet. 

Med: Emilie Roslund, Petter Bristav & Mohamed Touzari

  1. "Hon lurade mig i 8 månader" – Hör Petter Bristav berätta om sin traumatiska catfish-upplevelse

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!