Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

7 saker vi önskar att våra yngre jag visste om dejting

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Varför visste vi inte allt det här från början?
Foto: Shutterstock

Ibland hade det varit skönt att få lära sig av dåliga erfarenheter – utan att behöva gå igenom dem först. 

Speciellt när det kommer till kärlekslivet. 

I Cosmopolitan har 7 kvinnor delat med sig av vad de önskar att deras yngre jag visste om dejting – och deras tips är enkla att relatera till. 

1. Du är fantastisk och speciell

Jag önskar att jag visste hur söt och fantastisk jag var och att min självbild inte var beroende av vem som ville ligga med mig. Jag önskar att jag hade lärt mig det utantill och tatuerat in det på mina ögonglober. 

Oroa dig inte över vad andra tycker om dig, och fokusera på din karriär och andra saker som du tycker är viktiga. Om en härlig person kommer i din väg och ni klickar, underbart, men stressa inte över det; det finns många ragg i sjön! - Krista, 32. 

2. Det är inget fel med att dejta andra samtidigt som du lär känna någon 

Lär känna andra personer – även om du verkligen gillar personen du dejtar. Om, eller när, du bestämmer dig för att bli exklusiv, kan du känna dig trygg i att du verkligen är redo för att vara i en relation med den där personen – Ali, 25.

Foto: Shutterstock.

3. Du är inte ett monster för att du krossat någons hjärta

Gör allt vad du kan för att vara empatisk och uppmärksam när du gör slut med någon, men det är inte din uppgift att rädda dem. Det är inte bra för någon av parterna om den ena är kvar i en relation den inte vill vara i. Du är inte en dålig person för att du vill avsluta ett förhållande – Sara, 24. 

4. Om du vill flytta till en annan stad – gör det

Du är bara ung en gång. Låt inte förhållanden stoppa dig från att flytta till en plats du alltid drömt om – Andi, 23.

Foto: Shutterstock

5. Investera i dig själv – inte i andra 

Jag jagade alltid pojkvänner och vänner, och lät det ta upp all min tid. Att som ung investera all din energi på bara en person, är inte det bästa du kan göra för dig själv. Så småningom kommer du att flytta eller jaga en karriär, och den där pojk-eller flickvännen du offrade allt för kommer inte att finnas kvar – Alexis, 29. 

6. Du behöver inte vara rolig hela tiden 

Jag önskar att jag hade kunnat slappna av för en sekund, säga nej till saker och prioriterat mig själv och mina egna behov i förstahand. Jag kände att så mycket av ens dejtingliv som ung gick ut på att försöka vara så cool som möjligt, och det gjorde mig verkligen splittrad – Nicole, 22. 

Foto: Shutterstock.

7. Din magkänsla har i princip alltid rätt

Om du känner att din partner ignorerar dig – då gör den säkert det. Människor som älskar dig på riktigt får dig inte att känna tvivel. Vänta inte med att vara ärlig med dina känslor, för det finns seriöst inget värre än att vara i ett halvtaskigt förhållande. Att göra slut är tufft, men att dejta en douchebag är ännu värre – Sara, 24.