Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

5 tips på hur du startar en lyckad konversation på Tinder

"Tja"
"Hej"
"Läget?" 

I bästa fall somnar man, i värsta fall avtmatchar man. Så kan det ibland kännas när man startar en konvo med någon på Tinder. Att veta vilken replik som går hem kan vara svårt att förutspå, men det finns några trick som är säkrare än andra. 

I senaste avsnittet av podden Singelrådet delar panelen med sig av sina bästa Tinder-tips när det kommer till hur man startar konversationer.  Eftersom det här är en VÄLDIGT ångestframkallade aktivitetet för många har Farzad, Cassandra och Emilie satt ihop en lista med förslag på öppningsrepliker.
På förekommen anledning är ett antiråd att INTE starta konversationer med en komplimang om någons utseende. I 99 procent av fallen låter det bara sliskigt och klychigt.
Nåja, över till tipsen: 

 • Använd hens namn
  Säljare använder det här knepet hela tiden eftersom det fångar ens uppmärksamhet och får en att känna sig lite utvald. Testa den här taktiken du med, och se till att du stavar namnet rätt. Felstavningar på namn är en riktig mode-dödare. 

 • Vad händer X? / Vad gör du X? 
  Ja, det här är väl ingen superunik öppningsfras, men däremot ger det den andra möjlighet att komma med ett roligt svar – som i sin tur kan bli ett avstamp till en bra konversation. Du får ganska snabbt reda på om personen är rolig eller inte, och kan i och med det avgöra om hen är nåt att spara på eller inte.

 • 👋  – den vinkande emoji-handen. Simpel, oskyldig och fungerar typ varje gång. 

 • Ställ en fråga om något du ser på bilderna. Har din match en tröja med ett Beyoncé-tryck på? Fråga vilken låt hen tycker är bäst på senaste skivan. 

 • Kommentera din matchs presentationstext
  Ta till vara på någon göttig bit i personens biografi. Har din match skrivit typ "Bor i Göteborg, älskar hundvalpar och peperoni-pizza." kan du exempelvis inleda er konvo genom att skriva "Vilken är den sötaste hundrasen? Du får bara välja en". 
 1. Fler tips på hur du lyckas på Tinder hör du i #24 av Singelrådet – ett avsnitt som även listar tidernas värsta turn-offs ⚠️