Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

5 tips på hur du startar en lyckad konversation på Tinder

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

"Tja"
"Hej"
"Läget?" 

I bästa fall somnar man, i värsta fall avtmatchar man. Så kan det ibland kännas när man startar en konvo med någon på Tinder. Att veta vilken replik som går hem kan vara svårt att förutspå, men det finns några trick som är säkrare än andra. 

I senaste avsnittet av podden Singelrådet delar panelen med sig av sina bästa Tinder-tips när det kommer till hur man startar konversationer.  Eftersom det här är en VÄLDIGT ångestframkallade aktivitetet för många har Farzad, Cassandra och Emilie satt ihop en lista med förslag på öppningsrepliker.

På förekommen anledning är ett antiråd att INTE starta konversationer med en komplimang om någons utseende. I 99 procent av fallen låter det bara sliskigt och klychigt.
Nåja, över till tipsen: 

 
Använd hens namn
Säljare använder det här knepet hela tiden eftersom det fångar ens uppmärksamhet och får en att känna sig lite utvald. Testa den här taktiken du med, och se till att du stavar namnet rätt. Felstavningar på namn är en riktig mode-dödare.

Vad händer X? / Vad gör du X?
Ja, det här är väl ingen superunik öppningsfras, men däremot ger det den andra möjlighet att komma med ett roligt svar – som i sin tur kan bli ett avstamp till en bra konversation. Du får ganska snabbt reda på om personen är rolig eller inte, och kan i och med det avgöra om hen är nåt att spara på eller inte.

👋  – den vinkande emoji-handen. Simpel, oskyldig och fungerar typ varje gång.

Ställ en fråga om något du ser på bilderna. Har din match en tröja med ett Beyoncé-tryck på? Fråga vilken låt hen tycker är bäst på senaste skivan.

Kommentera din matchs presentationstext.
Ta till vara på någon göttig bit i personens biografi. Har din match skrivit typ "Bor i Göteborg, älskar hundvalpar och peperoni-pizza." kan du exempelvis inleda er konvo genom att skriva "Vilken är den sötaste hundrasen? Du får bara välja en".