Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

5 saker som får vänskap att vara för evigt

Vänskap kan uppstå i alla möjliga situationer och åldrar.
Några av oss har vänner kvar från lågstadiet, medan andra hitta sina BFF:s i vuxen ålder. 

Men hur håller man vänskapen vid liv? 

Många av oss tar kanske vänskap för givet. Till skillnad från med en partner så är inte alla lika bra på att ge bekräftelse till sina vänner och bästa kompisar. För att vänskapen ska hålla länge krävs det att vi investerar i den – precis som i alla andra relationer. 

Nyligen nördade sajten Popsugar ner sig på temat "vänskap". Det resulterade (bland annat) i en lista med fem bra tips på hur man håller bandet stark med sin BFF under livets gång. 
Här är tipsen:  

 1. 5. Prata i telefon och facetime:a – speciellt om ni bor i olika städer.

  via GIPHY

  Teknik är en skitbra grej för alla typer av relationer, i synnerhet i de relationer där man inte har möjlighet att träffa varandra IRL. Emojis, snaps och sms i all ära – men ingenting är bättre och mer intimt än ett vanligt telefon- eller videosamtal. 
 2. 4. Lyssna.

  via GIPHY

  Det här kanske låter som ett icke-problem i mångas öron, men det är viktigt att understryka att du som vän har en viktig, stöttande funktion (och att vice versa gäller). Lyssna när din kompis behöver prata av sig, ställ frågor och visa att du bryr dig. 
 3. 3. Skratta ✔︎

  via GIPHY

  Vad som menas med det är helt enkelt att ha roligt ihop. Ansträng dig för att hitta på nya saker och roliga aktiviteter tillsammans med din BFF – precis som i ett vanligt förhållande. 
 4. 2. Var mer hjälpande än dömande.

  via GIPHY

  Ok, nu kanske du tänker att det här låter motsägelsefullt med tanke på vad som stod i förra punkten, men det är det inte. När din vän har problem som du vill hjälpa till med – försök att ställa öppna frågor kring HUR hen vill ha hjälp, i stället för att ge en dömande åsikt om det. 
 5. 1. Var ärlig – alltid!

  via GIPHY

  Yes, det gäller alltså allt. Typ. Speciellt det som känns jobbigt att vara ärlig kring. Oavsett om det gäller din väns relation, jobb eller hälsa så är det viktigt att vara uppriktig med sin vän om något känns fel. 
  Du ska säga det som hen behöver höra, och inte det som hen vill höra.