Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

5 glidmedel som aldrig ska komma i närheten av ditt underliv

Glidmedel kan vara en riktig stämningsförhöjare i sängen, men om du väljer fel variant kan sagan få ett tråkigt slut.

Det finns nämligen en del ingredienser som du ska se upp för. Vi har listat dem alla nedan. 

Det finns en del ämnen som kan ställa till det ordentligt för våra underliv. Med "ställa till" menar vi såkklart ingredienser som sabbar vår pH-balans, och som sedan får det att lukta knas mellan benen. Det här kan du enkelt undvika genom att läsa förteckningen över ingredienser på baksidan av ditt glidmedel. 

 1. 5. Lotion och oljor med parfym.

  via GIPHY

  Är det någonting som kan sabba upp pH-balansen när en minst anar det så är det parfym. Det är liksom aldrig en bra idé. Även om det kan vara lockande att sträcka sig efter burken med body butter när man lagt sig till rätta så KOMMER DU FÖRMODLIGEN ÅNGRA DET.

  Införskaffa hellre en burk med kokosolja. Finns att köpa i alla matbutiker och står bland de andra matoljorna. Billigt och hälsosamt på samma gång!  
 2. 4. Bensokain.

  via GIPHY

  Man ba "Benso-VAAAD??!". Det här är inget ämne som tillhör standaren i vanliga glidmedel. Bensokain är ett slag lokalbedövande läkemedel som kan användas för att, ja, bedöva områden där du kan tänkas få ont under sex. Till exempel underlivet eller i analen. 

  Det här är dock en jättejättedålig idé. Om någonting gör ont mellan benen i sexsammanhang så ska man inte forsätta. Lyssna på din kropp! Smärta är ditt underlivs sätt att säga ifrån och upplysa dig om att allt inte står rätt till.
 3. 3. Konserverande medel såsom parabener, benzyl och citronsyra.

  via GIPHY

  Det här gillar inte våra fiffisar heller. Om man använder glidmedel som innehåller något av ovanstående kan det leda till irritation och brännande känslor mellan benen. Ett generellt tips är att undvika parabener, även när det kommer till hudkrämer. Då detta konserverar huden. 
 4. 2. Petrokemiska ämnen såsom Polyethylene och Glycol.

  via GIPHY

  De här ämnena är vanligt förekommande i glidmedel och oljor som ska ha en "värmande" effekt. Dubbelkolla på innehållsförteckningen att de här två inte står med. 

  OCH GLÖM FÖR GUDS SKULL INTE LATEX! Många är känsliga mot latex, utan att veta om det. Om du har en sådan allergi kan det göra ont i samband med att du använder kondomer eller glidmedel som innehåller det.
 5. 1. Glycerin.

  via GIPHY

  Det här är ingen superhit för underlivet. Glycerin, eller Glycerol som det också kallas, är en söt, trögflytande, färg- och luktlös vätska som förekommer i många hudvårdsprodukter. Glycerin kan få bakterier att växa, som i sin tur kan leda till svamp i underlivet eller urinvägsinfektion, skriver Women's Health.