Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så överlistade Jaila, 21, sin kidnappare

Foto: Montage
Jaila med pojkvännen Tamir. Foto: Twitter

För tre månader sedan blev Jaila Gladden kidnappad och våldtagen – men hon lyckades fly. 

Nu berättar hon om dagen som förändrade hennes liv och vad hon gjorde för att överlista kidnapparen.

– Han har tagit en del av mitt liv och någon sånt här ska inte kunna hända igen, men det borde inte ens ha hänt till att börja med, säger hon.

Det var i september 2016 som Jaila Gadden, 21, som bor och studerar vid universitetet i Carrollton i USA, blev kidnappad, skriver Buzzfeed.

Det var en måndag strax innan midnatt och Jaila hade lämnat sitt hem för att åka och handla i den lokala matvaruaffären. 

Bild från övervakningsfilmen när mannen närmar sig Jaila Foto: Youtube

Hon hade handlat, betalat och precis kommit fram till sin bil på parkeringsplatsen då en främmande man kom fram och frågade om hon hade en tändare. Jaila svarade nej.

Då drog mannen fram en kniv och beordrade henne att sätta sig i bilen. Väl i bilen undrade mannen om hon visste hur man tog sig till staden Atlanta, i samma delstat. 

– När vi började köra tittade han bara på vägen, berättar Jaila.

Bild från övervakningsfilmen när mannen och Jaila lämnar parkeringen. Foto: Youtube

Men efter ett tag bestämde sig mannen för att de skulle ta en paus. De stannade intill en övergiven kyrka och mannen bad Jaila att ta av sig kläderna. 

Jaila ska ha börjat gråta, men mannen ska ha struntat i det och våldtagit henne.

Efter våldtäkten ska mannen ha fortsätta att köra och planerat att råna en bensinmack på vägen då han var i behov av pengar. 

Han bad Jaila att hitta en lämplig mack, men Jaila förklarade att hon inte kunde hitta om hon inte fick kolla på en karta via Google. 

Som tur var fick hon använda sin mobil och lyckades sms:a sin pojkvän, Tamir Bryant, som låg och sov, om var hon befann sig.  

"Förstod direkt att det var allvar"

Tamir åkte rakt vägen till polisen.

– Jag förstod direkt att det var allvar. Hon skulle aldrig hitta på, säger han.

Mannen hade inte förstått att hon sms:ade, men tog i alla fall mobilen och tvingade Jaila att lägga sig i bakluckan medan han försökte rånade en bensinstation.

Han lyckades dock inte råna bensinmacken och Jaila fick tillbaka mobilen efteråt. 

Vid det laget var Tamir panikslagen, men hos polisen. Paret lyckades fortsätta att sms:a ett tag, så pass länge att polisen förstod att mannen kidnappat Jaila i hennes egen bil. Men sedan avtog svaren och hon slutade att sms:a.

Foto: Facebook

En polis fick syn på en bil som liknade den eftersökta bilen och körde efter varpå bilen ökade farten och kraschade in i fyra andra bilar. 

Jaila lyckades då ta sig ur och sprang till polisen som efter en jakt till fots lyckades gripa mannen som identifierades som Timothy Wilson. 

Han står nu åtalad för bland annat kidnappning, stöld, misshandel och våldtäkt.

"Det borde inte ens hänt ha hänt"

Tamir hyllar sin flickvän.

– Hon tog sig igenom det på egen hand, hon lyckades vara smartare än kidnapparen, säger han.

Tamir och Jaila Foto: Twitter

Jaila planerar att läsa till arbetsterapeut. Hon vill att människor ska vara medvetna om att dåliga saker kan hända vem som helst, när som helst.

– Han har tagit en del av mitt liv och det ska inte kunna hända igen, men det borde inte ens ha hänt till att börja med, säger hon.

https://www.youtube.com/watch?v=TB-4qunS13c

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!