Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hon har GSA – berättar hur det är att vara kär och vilja ha sex med sin pappa

zdenek dolezel hands of a young couple holding each other. girl is wearing an engagement ring. Foto: Zdenek Dolezel / Zdenek Dolezel

På engelska kallas det för "Genetic Sexual Attraction" (GSA), ett tillstånd som gör att man blir kär i eller attraherad av ett syskon eller en förälder. 

I ett inlägg, som uppmärksammats av Cosmopolitan, berättar en kvinna som har en relation med sin pappa om hur det känns att bli kär och känna attraktion till en släkting. 

Inlägget, skrivet av en kvinna enbart känd som throwaway298706 på Reddit, skrevs för fyra år sedan men har återigen fått spridning sedan bland andra Cosmopolitan skrivit om det. 

Under veckan har andra medier också uppmärksammat GSA, att känna attraktion till ett syskon eller en förälder, bland annat genom historien om Shane Burke som blev kär i sin mamma

Den anonyma kvinnan på Reddit inleder med att berätta hur läskigt det känns att dela med sig av sin privata historia, men att hon ändå vill göra det för att hjälpa andra som lider av GSA.

Tillståndet drabbar oftast människor som varit separerade från sina syskon eller föräldrar under uppväxten. Så var det för den här kvinnan, som adopterades bort som barn. När hon senare fick kontakt med sin biologiska mamma fick hon också veta vem hennes pappa var. 

"När jag såg hans bilder och läste hans brev kände jag ren upphetsning. Han är en väldigt snygg man och extremt vältalig. Vi fann varandra direkt, trots att vi inte träffats eller hörts på 20 år så hade vi nästan identisk humor, samma intressen och musiksmak. Vi kunde stanna uppe hela natten och prata i telefon eller chatta", skriver hon i sitt inlägg. 

Throwaway298706 berättar att hon vid tidpunkten bodde med sin pojkvän, och att pappan varit gift sedan 20 år efter separationen från skribentens mamma.

"Min pojkvän blev väldigt svartsjuk, och likaså min pappas fru, eftersom vi gav varandra tonvis av uppmärksamhet. Vi träffades och det gjorde bara allt ännu mer intensitvt. Jag kände mig lyckligare än någonsin, och han berättade hur jag öppnat en del av hans hjärta som han aldrig vetat om", skriver hon om pappan som inte hade några andra barn. 

Under deras andra möte eskalerade allt ytterligare. 

"Vi pratade i mörkret, och jag vet inte hur jag tänkte, men under samtalet lutade jag mig instinktivt mot honom och kysste honom. Jag slutade inte, och det slutade inte vid kyssar. Vid det tillfället satte vi oss i en väldigt komplicerad situation som utvecklade sig under flera år."

Hon flyttade närmare sin far och de började umgås som ett par. 

"Det var väldigt svårt. Jag var praktiskt taget 'den andra kvinnan i hans liv'. Vi var tvungna att låtsas inför omgivningen att inget konstigt hände, även om många misstänkte något eftersom vi inte betedde oss på typiskt 'pappa-dotter-vis'. Vi tillbringade så mycket tid vi kunde tillsammans och var väldigt ömma med varandra."

Deras hemlighet gjorde livet stressigt för alla. Pappan bråkade ofta med sin familj och hans fru ville inte att han skulle ha något att göra med dottern alls. 

"Jag tror att hon visste, innerst inne. Efter några år skilde de sig. Han flyttade in med mig. Jag kände mig hemsk över vad som hänt med deras äktenskap, men samtidigt ville jag att hon skulle försvinna då jag var kär i honom på ett sätt jag aldrig tidigare känt. Jag ville ha det perfekta livet som jag kände att vi båda väntat på i åratal."

Pappan och dottern bodde fortfarande tillsammans när inlägget skrevs, och relationen var intakt. Hon förklarar att de aldrig någonsin kommer att försöka skaffa barn, och att deras liv ser relativt normalt ut nu. 

"När vi träffar folk nu presenterar vi oss som pojkvän/flickvän. Ibland glömmer jag bort att vi är släkt, för det har gått långt tid sedan allt som presenterats ovan hände. Vi har båda bra jobb, är nära varandra och älskar varandra. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att vara med någon annan", avslutar hon.

Att förälder och barn, eller syskon, har en sexuell relation, känt som incest, är inte tillåtet i Sverige. Men fall mellan vuxna som inte involverar övergrepp rapporteras mycket sällan.

För några månader sedan fick Liberala ungdomsförbundet i Stockholm stor uppmärksamhet då de la fram ett förslag om att tillåta incest om båda parterna samtycker. Bakgrunden är att LUF inte vill att lagar ska styras utifrån vad som är tabu eller äckligt.