Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alexandra Algerydh: Tar du mig på brösten när jag inte vill är du inte rolig, du är en idiot

I veckan har det återigen skrivits om Hollywood-"prankstern" Vitalii Sediuks. Mannen som försöker göra sig ett namn som en lustigkurre på nätet genom att trakassera kända kvinnor.

I en video försöker han pussa realitystjärnan Kim Kardashian på rumpan när hon går förbi med sina vakter. Ett annat av hans "pranks" var att stoppa in huvudet under skådisen America Ferreras klänning på röda mattan.

Men det är (så klart) inte bara superkändisar som drabbas av killar som vill göra sig lustiga på kvinnors bekostnad.

Häromkvällen var jag på väg mot toaletterna på en nattklubb jag besökt tusen gånger. Musiken dunkade och alkoholen surrade i fingertopparna. Plötsligt kom en främmande man upp bakom mig och innan jag hann reagera hade han lagt sin hand över mitt högra bröst.

"TUT TUT!" sa han. Jag svängde runt, slog bort hans hand och frågade om han var dum i huvudet. Han log och sa snabbt att han faktiskt bara skämtade.

Jag minns också en födelsedagsfest för några år sedan. Bredvid mig på verandan stod en man som är en bekant till en av mina vänner. "Skulle du bli sur om jag kysste dig nu?" frågade han plötsligt. "Ja, och min pojkvän också", svarade jag och försökte skratta bort situationen.
Han ställde sig närmare och jag backade upp mot väggen. När jag försökte gå därifrån försökte han i stället kyssa mig. Han slet tag i mina handleder och höll fast mig. Jag undvek hans putande läppar så gott jag kunde och kämpade för att slita mig loss. "SLUTA!" skrek jag och då släppte han tillslut mina händer och sa "Men gud, kan du inte ta ett skämt eller?"

Han och många män med honom måste ha missat vad definitionen av ett skämt är. Nämligen "en handling eller ett yttrande med syfte att vara humoristisk för att få andra att skratta".

Jag har humor. Jag kan skratta i timmar åt saker som "Katt åt kattsand, skit också."

Men när någon kommer fram och använder mitt bröst som en tuta, eller stoppar in huvudet under en skådespelerskas klänning så får vi inte skämta bort det. Vi måste våga kalla det för vad det verkligen är, ett övergrepp.

För om vi lyssnar riktigt noga nu, så är det faktiskt ingen som skrattar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!