25-åriga Maries fråga till Snapchat: Varför duger inte mina läppar?

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Är Snapchats roliga filter en inkörsport mot dålig självbild och skönhetsoperationer bland unga?

Och varför kritiserar vi kändisar och bloggare som redigerar sina bilder, men när vi själva gör det så är det helt okej?

Dessa frågorna ställer sig 25-åriga Marie Brudevold i ett blogginlägg som just nu diskuteras flitigt i sociala medier.

På fredag skulle jag lämna in en skoluppgift som jag haft hängande över mig typ halva livet (okej, sedan mars). Jag blev klar och kände för att dela en segerbild på Snapchat.
Jag drog på filtret med guldkronan och bah "...Ey! Mina läppar! Fan, brukar jag ha så här snygga läppar?"

Jag tog bort filtret igen och upptäckte rätt snabbt att så var inte fallet.

Där satt jag och stirrade på samma smala överläpp som jag föddes med och som jag alltid har tyckt om. Fast nu fick Snapchat mig att tänka att den kanske kunde varit liiite fylligare.

Stopp. Bara stopp.

Jag hann stoppa mina tankar innan de spårade ur och tänkte det vore bättre att använda energin på att skriva lite om det här temat.

Ja, i stället för att sitta och kolla efter saker med mitt utseende som borde förbättras – presenterat av Snapchat. För det är det som Snapchat gör. Jag har ändå tänkt på det här ett tag.

Till exempel "snygg-filtret" som många kallar det, det ni ser överst till höger, som ger dig störra ögon och bättre hud.

Vi kritiserar bloggare och kändisar när de redigerar sina bilder innan de delar dem.
Men numera har vi alla möjligheten att själva synda och vi godtar att våra naturliga ansikten förändras tills de passar ett ideal som ständigt hittar nya sätt för krypa ner under – eller över – vår hud, som på Snapchat, där vår hud slätas ut.