Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karolinas ärliga video om skönhet sprids över hela världen

Den norska youtubern Karolina Maria Griciutes, 20, gör i sin sminkvideo "The Pressure to be Perfect" ett uppror mot skönhetshetsen.

Det är definitivt många som kan relatera till videons tema, för nu sprids den över hela världen

Om du vill klä ut dig som ett viktigt samhällsämne på halloween, så är den här videon till dig.

Karolina Maria Griciutes, 20, från Sunnmöre i Norge, har sedan maj 2015 gjort och delat sminkvideos i sociala medier. Filmerna där hon lär ut smarta sminktricks har verkligen fått ett positivt genomslag.

Men det är hennes senaste film som har förrändrat allt.

– Det var förra veckan som det verkligen small till, säger Karolina Maria till Dagbladet.

För hon pysslar även med en sminkteknik som kallas för Special Effects Makeup, eller SFX, som är väldigt populär just nu. Särskilt inför halloween.

 1. Genom att använda sig av denna sminkteknik har Karolina gjort en film som visar precis vilka konsekvenser sociala medier och skönhetshetsen i samhället kan ha på människor.

  Karolina fick idéen till "The Pressure to be Perfect" efter att ha sett någon som delade rabattkoder på läppinjektioner i en Facebookgrupp. Responsen på inlägget var läskigt positiv.

  – När tjejer så unga som 13 till 15 år börjar spara ihop pengar så att de ska ha råd med en skönhetsoperation... Då har det gått för långt, säger Karolina Maria till Dagbladet.

  Fyra dagar efter att hon publicerade filmen hade hon fått 100 000 nya följare på Instagram.

  – Det är verkligen helt sjukt.

  Karolina Maria hoppas att hennes video kan vara en ögonöppnare.

  – Jag vill att så många killar och tjejer som möjligt inser att de är bra precis så som de föddes. För om vi alla skulle följa samma skönhetsideal, så skulle alla se likadana ut. Det finns inget som är fel med att vara annorlunda, säger hon till Dagbladet.

 2. Har fått ta emot hets

  Foto: Youtube
  Karolina Maria Griciute berättar att hon mest har fått positiv respons, men att det även finns de som känner att hon dömer personer som gör kirurgiska ingrepp eller operationer.
  – Många tror att videon handlar om familjen Kardashian och att jag "mobbar" dem. Men de har absolut inget med filmen att göra, säger hon och fortsätter:

  – Det är helt okej att operera sig, så länge du gör det av rätt anledning, säger Karolina Maria.
 3. Här är en av hennes andra filmer som har över 97 000 visningar: