Händerna hittades i en påse i snön. Bilden här är dock inte från platsen. Vi vill varna för grafiska bilder i bildspelet.Händerna hittades i en påse i snön. Bilden här är dock inte från platsen. Vi vill varna för grafiska bilder i bildspelet.
Händerna hittades i en påse i snön. Bilden här är dock inte från platsen. Vi vill varna för grafiska bilder i bildspelet.
Faktisk bild från platsen. Foto: twitter.com/siberian_timesFaktisk bild från platsen. Foto: twitter.com/siberian_times
Faktisk bild från platsen. Foto: twitter.com/siberian_times

Polisen hittade totalt 54 människohänder i en påse

Publicerad

Rysk polis gjorde nyligen ett makabert fynd.

54 människohänder hittades på en ö.

Vi vill varna för starka bilder i artikeln.

Rysk polis har inlett en utredning efter att en fiskare hittat totalt 54 människohänder i snön på en ö i staden Chabarovsk, i sydöstra Sibirien, 30 kilometer från gränsen mot Kina.

Händerna ska ha tillhört 27 personer.

Tidningen Siberian Times skriver att man inledningsvis hittade en hand, och sedan en påse innehållande resterande händer.

 

LÄS ÄVEN: Paret tar den här bilden på stranden – ovetandes om det hemska som händer bakom dem

 

Hittade bandage

Grafiska bilder från fyndplatsen visar hur 27 svårt skadade människohänder ligger uppradade i snön.

Polisens tekniker lyckades ta fingeravtryck från en av händerna.

Man ska även ha hittat diverse bandage, sjukhusmaterial och skoskydd, likt de blå man kan finna på sjukhus, i samband med fyndet.

https://twitter.com/siberian_times/status/971830934432464896

 

Många fiskare på platsen

Händerna hittades på en ö i Amur-floden.

Amur är den nionde längsta floden i världen, den fjärde största i Asien, och en populär plats för fiskare, enligt Siberian Times.

Hur och varför händerna har hamnat i påsen och på platsen vet ingen.

Lokalbefolkningen har heller inte märkt av någon misstänkt aktivitet i området.

Amur-floden.

Teorierna bakom fyndet 

Flera teorier har dock cirkulerat i lokala medier, enligt Time.com.

En tidig teori var att det kan vara resultatet av bestraffning efter stöld, eller medicinsk amputation. 

Men den senaste teorin är att det är överblivna kroppsdelar från en läkarskola eller liknande. På läkarutbildningar dissekerar elever ibland riktiga människokroppar som del av undervisningen. Det sistnämnda skulle i så fall förklara fynden av sjukhustillbehör, skriver Sibertian Times.

Enligt ryska myndigheter misstänker man inte att händerna är resultatet av något brott eller olaglig verksamhet, skriver brittiska Independent som har tagit del av ett pressmeddelande. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag