Jonathan Cramer halkade mitt på bilvägen. Foto: KameraOneJonathan Cramer halkade mitt på bilvägen. Foto: KameraOne
Jonathan Cramer halkade mitt på bilvägen. Foto: KameraOne
Han var endast centimeter från att bli påkörd. Foto: KameraOneHan var endast centimeter från att bli påkörd. Foto: KameraOne
Han var endast centimeter från att bli påkörd. Foto: KameraOne

Polisen halkar på vägen – blir nästan påkörd

Publicerad

När polismannen Jonathan Cramer ramlade mitt på den hala bilvägen – var han endast centimeter från att bli påkörd av ett sladdande fordon.

Nu hoppas han att videon från incidenten ska få bilister att tänka en extra gång innan de ger sig ut på det hala väglaget.

Den här videon visar när en polisman i Texas, USA, är nära att bli påkörd. Om bilisten inte hade varit kvicktänkt – hade händelsen kunnat sluta i katastrof.

Jonathan var i tjänsten när han var nära att bli påkörd.Foto: KameraOne

Ramlade mitt på bilvägen

Jonathan Cramer befann sig på den isiga bilvägen i söndags för att assistera en tidigare olycka, skriver sajten WFAA.

Han parkerade sin polisbil, och gick försiktigt fram till det fordon som skulle inspekteras. Videon – som spelades in av polisbilens kamera – visar när Jonathan halkar på vägen precis när en bil sladdar till och kör rakt emot honom.

Han var endast centimeter från att bli påkörd.Foto: KameraOne

"Håll koll på hastigheten"

Polismannen hade turen på sin sida, eftersom bilisten precis han väja till höger.

– Jag försökte röra mig så fort jag kunde, berättar Jonathan för WFAA.

Det hala väglaget beror på de ovanligt kalla temperaturerna i USA de senaste veckorna.

Nu hoppas Jonathan att videon från incidenten i söndags ska visa bilister varför det är livsviktigt att köra försiktigt under vintern.

– Många har sett videon, och jag hoppas att den får människor att tänka en extra gång innan de tar bilen, samt att man håller koll på hastigheten, säger han.

Föraren slapp böter

Jonathans fru är gravid med parets andra barn, och blev väldigt orolig när hon såg videon. Föraren som var nära att köra på Jonathan, var även han mån om polismannens hälsa.

– Han stannade bilen direkt och bad om ursäkt. Jag gav honom ingen bot, utan skickade i väg honom strax därefter, säger Jonathan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag