Bakom kärleksparet pågår något otäckt. Foto: FacebookBakom kärleksparet pågår något otäckt. Foto: Facebook
Bakom kärleksparet pågår något otäckt. Foto: Facebook
Det hela höll på att sluta i tragedi. Foto: FacebookDet hela höll på att sluta i tragedi. Foto: Facebook
Det hela höll på att sluta i tragedi. Foto: Facebook

Paret har ingen aning om det otäcka som händer bakom

Publicerad

Kärleksparet poserade framför kameran – men hade ingen aning om att något fruktansvärt hände precis bakom dem.

Kort därefter inleddes en plågsam kamp mot klockan:

– Var tjugonde sekund hör jag hans dämpade rop på hjälp, så jag fortsätter simma mot rösten, säger Jackson Parr om den otäcka händelsen.

Den otäcka historien tog sin början i lördags, när Jackson Parr från Australien firade sin kusins förlovning, skriver brittiska The Sun. 

Med sig hade han flickvännen Madison McDonald, och det lyckliga paret promenerade ner till stranden några mil utanför Sydney för att posera för ett foto.

Ett foto som som blev som blev starten på en plågsam kamp mot klockan.

Bakom kärleksparet pågår något otäckt.Foto: Facebook

"Hörde hans dämpade rop på hjälp"

När Jackson tittade på fotot hörde han plötsligt någon som skrek ute i vågorna strax bakom paret.

Han tvekade inte en sekund – och rusade omedelbart ner mot havet och simmade mot ljudet av desperata skrik.

– Var tjugonde sekund hör jag hans dämpade rop på hjälp, så jag fortsätter simma mot rösten, berättar Jackson i ett inlägg på Facebook.

Efter fem minuter nådde han äntligen mannen som höll på att drunkna.

– Jag höll upp honom och trampade vatten i ungefär fem minuter, till en annan kille hittade oss. Vi tog tag i honom och började simma in mot stranden, fortsätter Jackson.

Det hela höll på att sluta i tragedi – men historien fick sig ett lyckligt slut.Foto: Facebook

Hjälpen på surfbrädorna

Två andra festdeltagare tog sig ut på var sin surfbräda, och kunde tryggt och säkert lotsa de nödställda tillbaka till torra land. 

Kort därefter anlände en ambulans till platsen. Mannen togs om hand av sjuksköterskorna, festdeltagarna återgick till firandet och allt slutade lyckligt.

Jackson har dock ett allvarligt budskap till allmänheten efter upplevelsen på stranden:

– Oavsett om du kan simma eller inte: snälla, gör det inte på natten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag