Ophelia vill operera sig så hon ser ut som en barbiedocka

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ophelia har under de senaste åren gått igenom flera operationer och behandlingar...
Foto: Instagram
... för att se ut som en barbiedocka. Detta för att hon inte tycker om sitt utseende och kropp.
Foto: Instagram

Ophelia lider av dysmorfofobi, som innebär att hon tycker extremt illa om sitt utseende och sin kropp. 

Därför vill hon se ut som en barbiedocka.

– Det känns som att det här är det enda som hjälper, säger Ophelia.

Ophelia Vanity, 30, från Los Angeles, USA, har en dröm om att se ut som en Barbiedocka, skriver Daily Mail.

Hon har under hela sitt liv kämpat med dålig självkänsla och självförtroende och menar att detta är hennes sätt att förbättra dem.

– Jag har dysmorfofobi, som innebär att jag tycker extremt illa om mitt utseende och min kropp, och det känns som att det här är det enda som hjälper, säger Ophelia till Daily Mail.

Foto: Instagram

Gjort många operationer

Ophelia har under de senaste åren genomgått flera operationer och behandlingar. 

Hon har bland annat lagt 4 000 dollar, motsvarande 33 000 kronor, på att operera sina ögonlock så att de ska se mer ut som barbie.

– Det finns dockor och barbies nu för tiden som har olika längd, hudfärg och etnicitet men jag har alltid dragit mer åt den ikoniska Barbie-looken, säger hon.

En av Ophelias föräldrar har kinesiskt ursprung och hon har fått kritik för att hon tar bort de drag som ser kinesiska ut.

– Jag försöker inte vara rasistisk. Det är så Barbie ser ut. Många har retat eller mobbat mig för mina öron så jag hoppas att operationerna ska ge mig mer självförtroende., säger hon.

Ophelia vid en ögonlocksoperation.
Foto: Facebook

Vill ta bort revben

Det är dock inte bara ögonen hon har opererat. Hon har också blekt huden och håret, förstorat läpparna och får regelbundet injektioner med Botox.  

Och snart kommer hon ta bort revben så att hennes midja blir smalare. Hennes pojkvän, Justin Sterlin, menar att det här får Ophelia att känna sig unik.

– Jag tycker att hon är unik, men hon känner inte så. Jag kan förstå att operationerna kan vara beroendeframkallande, säger han.