Olivia Burt klämdes ihjäl i kön till en nattklubb. Foto: FacebookOlivia Burt klämdes ihjäl i kön till en nattklubb. Foto: Facebook
Olivia Burt klämdes ihjäl i kön till en nattklubb. Foto: Facebook
Utekvällen med vännerna tog en tragisk vändning. Foto: FacebookUtekvällen med vännerna tog en tragisk vändning. Foto: Facebook
Utekvällen med vännerna tog en tragisk vändning.  Foto: Facebook

Olivia, 20, klämdes ihjäl i kön till nattklubben

Publicerad

Olivia och hennes vänner skulle ha en rolig utekväll – men festandet fick ett tragiskt avslut i kön till en nattklubb.

Nu har polisen inlett en förundersökning för att ta reda på exakt vad som hände 20-åringen den kvällen.

20-åriga Olivia Burt studerade naturvetenskap på ett universitet i Durham, Storbritannien, skriver The Sun

Förra onsdagen skulle hon gå ut på en nattklubb tillsammans med sina kurskamrater – men snart tog utekvällen en tragisk vändning. 

Olivia Burt blev endast 20 år gammal.Foto: Facebook

Hundratals människor stod i kön

Olivias kompis, Rosie, berättar att hon stod med Olivia i kön – som enligt The Sun bestod av hundratals personer – när ett stort killgäng försökte tränga sig förbi dem.

– Killarna trodde av någon anledning att de skulle komma in snabbare om de knuffade på oss, berättar Rosie.

Nattklubben hade satt upp ett kravallstaket för att hålla ordning i kön. När killgänget knuffade på Olivia och hennes vänner tippade staketet över.

Olivia hamnade under staketet och klämdes ihjäl när flertalet personer ramlade över henne.

20-åringen hamnade under ett kravallstaket.Foto: Facebook

Polisen har hittat övervakningsfilm

En ambulans anlände till nattklubbskön strax därefter, men 20-åringen hade drabbats av så pass allvarliga skallskador att hennes liv inte gick att rädda.

Polisen har nu inlett en förundersökning för att ta reda på exakt vad som hände Olivia.

– Vi har pratat med flertalet personer som var där under kvällen, både de som arbetade och de som stod i kön. Vi har även fått tag på en övervakningsfilm som visar vad som hände innan incidenten, berättar polismannen Andy Smith för The Sun.

Familjen sörjer nu Olivias tragiska bortgång.Foto: Facebook

"Vill sörja ifred"

Olivias föräldrar är fortfarande i chocktillstånd efter händelsen förra veckan.

– Vi är helt förkrossade efter att ha förlorat vår vackra dotter, berättar mamman Paula och fortsätter:

– Hon var en underbar tjej och vi kan inte beskriva hur mycket vi kommer att sakna henne. Vi vill nu sörja ifred och kommer inte att uttala oss mer om händelsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag