Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världens klokaste farmor? Här är den klockrena insändaren som sprids på Facebook

Texten signerad "Farmor" gör stor succé i sociala medier.

Den antirasistiska bloggen Inte rasist, men delade en bild på insändaren – som i skrivande stund har gilla-markerats av över 10 000 personer och delats över 1 700 gånger.

"I nästa liv kanske du är en båtflykting" lyder rubriken på insändaren i Corren.se.

Lyssna på världens klokaste farmor!

Posted by Inte rasist, men on Wednesday, December 23, 2015

Rubriken "I nästa liv kanske du är en båtflykting" från Corren.se fångar mångas uppmärksamhet i sociala medier. Texten, signerad "Farmor", sprids i hög fart och riktar sig bland annat direkt mot Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson.

"Fattigpensionär. Jag tycker inte om det ordet, jag kallar mig 'fri människa' i stället. Min pension är under 8000 kronor i månaden, och jag känner mig inte fattig, jag har det bra. Jag har ett hem, familj och vänner, äter bra (hemlagad) mat, är frisk och sover gott om natten", skriver hon.

Sedan riktar hon fokus rakt mot SD-ledaren:

"Jag har aldrig behövt uppleva krig, svält, flykt och fattigdom. Jag tycker inte om Jimmie Åkessons (SD) taktik att ställa flyktingar och tiggare mot pensionärer. Jag har inga problem med att dela med mig av det jag har. Han är så rädd att de ska 'ta över'. Vad då ta över? Jorden är väl till för oss alla? I nästa liv kanske det är du Åkesson, som är en båtflykting."

Avslutningsvis skriver Farmor att hennes barnbarn inte kommer få julklappar av henne i år – eftersom de har tillräckligt med saker. I år får barnbarnen hennes kärlek i stället. Sedan avslutar hon sin text:

"Jag väljer att ge en slant åt dem som inte har någonting. Och med det önskar jag alla en fröjdefull jul.

Farmor"