Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vapnet har avfärdats - här är 7 hisnande fakta om Palmeutredningen som gäckat polisen i 30 år

Det nya fyndet hade kunnat avsluta sagan, men visade sig inte ha med saken att göra. Nu fortsätter Sveriges absolut mest omtalade mordutredning.

Fredagen den 28:e februari år 1986 small det plötsligt till i korsningen Sveavägen - Tunnelgatan mitt i centrala Stockholm. Statsministern Olof Palme blev ihjälskjuten klockan 23:21 på väg hem efter att han sett filmen "Bröderna Mozart" på biografen Grand. Hans fru Lisbet Palme träffades även hon av ett skott men klarade sig undan med lindriga skador.

I november förra året presenterade kriminalprofessorn Leif GW Persson en revolverkula i SVT:s program Veckans brott. Kulan hade han fått skickat till sig i ett anonymt brev redan år 2013. Denne analyserades sedan i över ett år av polisen. Resultatet? Det gick inte att utesluta att kulan kan vara från vapnet som dödade Sveriges statsminister Olof Palme.