Våldtäktsmannen gav sig på tjejen med svart bälte i karate: "Han har mer ont än jag i dag"

Publicerad

Taela Davis, 25, gick nära sitt hem och det var ljust ute. Då överfölls hon bakifrån av en man som började slå henne och slita av henne kläderna.

Då försvarade hon sig precis som hon blivit upplärd att göra. Taela har svart bälte i karate.

– Jag slog honom i ansiktet. Sedan knäade jag honom i skrevet, i revbenen och så skallade jag honom. Han har nog mer ont än jag i dag, säger hon till Channel 9 News.

Taela Davis berättelse sprids nu efter att hon publicerat sin berättelse på Facebook. Hon visar också bilder på sin blåslagna kropp och uppmanar kvinnor att lära sig att försvara sig.

Hon hörde inte mannen smyga fram mot henne eftersom hon hade hörlurar i öronen. Han slängde ned henne till marken och höll fast henne mot marken så hårt att hennes revben knäcktes. Han försökte därefter få in sina händer under hennes kläder.

Då bestämde sig Taela, säger hon till Daily Mail, för att inte bli en kvinna i statistiken över kvinnor som utsatts för våld från män.

Eftersom Taela tränat karate i 15 år och har svart bälte, så visste hon hur hon skulle slå tillbaka med full kraft.

Hon lyckades få ett ben fritt och sparkade till mannen. Han slog tillbaka, men efter att Taela slagit honom i ansiktet, knäat honom i skrevet samt i revbenen, och till sist skallat honom, så kom hon fri. Samtidigt kom vittnen som hört hennes skrik till platsen.

– Låt era flickor träna kampsport och självförsvar, ni kommer inte att ångra er, uppmanar hon nu på Facebook.


  • Här är Taelas Facebook-post om överfallet

  • Här berättar hon för Channel 9 News

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag