Våldtäkten filmades via Snapchat, och James Allen kunde därför gripas. Foto: Shutterstock / Ottawa County Sheriff's OfficeVåldtäkten filmades via Snapchat, och James Allen kunde därför gripas. Foto: Shutterstock / Ottawa County Sheriff's Office
Våldtäkten filmades via Snapchat, och James Allen kunde därför gripas. Foto: Shutterstock / Ottawa County Sheriff's Office
Foto: Ottawa County Sheriff's OfficeFoto: Ottawa County Sheriff's Office
 Foto: Ottawa County Sheriff's Office

Ung kvinna våldtogs av sin 77–åriga farfar – filmade våldtäkten via Snapchat

Publicerad

En 20–årig kvinna våldtogs av sin 77–åriga styvfarfar. 

Hon filmade övergreppet och skickade bevisen vidare på Snapchat. 

Polisen kunde senare gripa mannen. 

Tidigt i tisdags morse greps James Allen, 77, från USA, av polis efter att de hade sett Snapchat–videon, skriver Daily Mail.  

Under natten ska han ha bjudit den 20–åriga kvinnan, som är hans sambos barnbarn, på alkohol och sedan våldtog han henne. 

Kvinnan filmade våldtäkten på Snapchat och skickade den vidare till sina vänner. Polisen larmades av en av kvinnans vänner som hade sett videon. 

Oklart om hon filmade av misstag

Enligt polisen så syntes det tydligt i Snapchat–videon att Allen begick sexuella handlingar mot kvinnans vilja. 

Foto: Ottawa County Sheriff's Office

Det är oklart om kvinnan livesände våldtäkten eller skickade videoklippet efteråt. Det utreds också om hon filmade med vilje eller av misstag. 

Kvinnan fördes till sjukhus och kunde senare åka hem. Allen omhändertogs av polis och hördes i rätten under onsdagen. 

Polisen uppmanade de som fått videon att radera den direkt. 

– Det är så klart fruktansvärt, men det hjälpte oss i alla fall att kunna göra ett snabbt gripande, säger en talesman för polisen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag